Krivokapić u Beranama: Najveći problem ekonomska migracija, najbolji lijek razvoj ekonomije

Njegov domaćin u Beranama, predsjednik Opštine Tihomir Bogavac (SNP) dodao je da je razgovarano i o mnogim drugim temama, između ostalog i o valorizaciji aerodroma u Beranama koji bi mogao biti regionalni vatrogasni centar

6373 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Premijer Zdravko Krivokapić ocijenio je nakon posjete Beranama da je i u ovom gradu kao i čitavom sjeveru najveći problem ekonomska migracija, a da je najbolji lijek za to razvoj ekonomije.

“Ulaganje u nove investicije, korištenje onih potencijala koje smo već imali a nijesmo uspjeli da ih na pravi način afirmisemo, i naravno da suzbijeni mnogobrojne probleme koji su prerasli čak i u organizovani kriminal. To se odnosi na najveće bogatstvo sjevera, a to su šume. Jer takav odnos prema šumama nigdje nije tako vidljiv i tako izražen kao na sjeveru i došlo je vrijeme da se stane na put svima onima koji bjesomučno koriste šume, uništavaju puteve, a ne daju nikakve dodane vrijednosti Crnoj Gori” kazao je Krivokapić.

Krivokapić u Beranama
foto: Vlada CG

On je rekao da svaki posao koji se radi mora da ima vidljivi dodatnu vrijednost.

Krivokapić je dodao da je razgovarano o Rudniku Berane.

“Mi smatramo da taj rudnik treba da radi i doprinosi radu Termoelektrane Pljevlja, onoliko koliko bude radila Termoelektrana, a kroz zapošljavanje do stotinu dvadeset radnika sigurno imamo zbrinuto četiristo porodica” kazao je Krivokapić.

Krivokapić u Beranama
foto: Vlada CG

On je rekao da ga raduju ambiciozni planovi Opštine Berane i da će zajedničkom saradnjom, možda formirajući jedan zajednički tim, uspjeti da sve ono što se zacrta i realizuje.

Premijer je posjetio Opštu Bolnicu u ovom gradu i iskazao spremnost da podrži inicijativu da ona postane regionalna zdravstvena ustanova.

Krivokapić u Beranama
foto: Vlada CG

Njegov domaćin u Beranama, predsjednik Opštine Tihomir Bogavac (SNP) dodao je da je razgovarano i o mnogim drugim temama, između ostalog i o valorizaciji aerodroma u Beranama koji bi mogao biti regionalni vatrogasni centar.

Bonus video: