Bečić i Fejzić: Poruke ljubavi, mira i tolerancije najvažnije poruke

Predsjednik Skupštine kazao je da je većinska Crna Gora sazrela dovoljno da vjeroispovijest svakog pojedinca bude slobodna, a ekstremizam na marginama

13197 pregleda 13 komentar(a)
Bečić i Fejzić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić i Fejzić, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se danas sa reisom Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatom Fejzićem uoči velikog islamskog praznika Kurban Bajrama.

Fejzić je, kako je saopšteno iz parlamenta, zahvalio Bečiću na ukazanoj časti posjetom Islamskoj zajednici i iskrenim čestitkama za predstojeći praznik. "On je pohvalio uspješan rad predsjednika Bečića i rezultate koje je kao predsjednik Skupštine postigao za kratko vrijeme, te istakao da ga stavovi predsjednika Parlamenta ohrabruju da vjeruje u Crnu Goru kao uspješnu građansku i evropsku priču", naveli su iz Skupštine.

Fejzić je, dodaju, pohvalio uspješno organizovanje istorijske konferencije gdje je Skupština Crne Gore bila domaćin Šestog plenarnog zasjedanja Međunarodnog parlamenta za toleranciju i mir, koji je okupio parlamentarce iz 41 države svijeta, te organizaciju obilježavanja 13. jula, Dana državnosti, koja je okupila velikodostojnike svih crkava i vjerskih zajednica na jednom mjestu.

Bečić i Fejzić su se saglasili da su poruke ljubavi, mira i tolerancije najvažnije poruke, te da zajedničkim primjerom treba pokazati da Crna Gora može još bolje savladavati izazove na svom neupitnom putu napretka.

Bečić i Fejzić
foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine kazao je da je većinska Crna Gora sazrela dovoljno da vjeroispovijest svakog pojedinca bude slobodna, a ekstremizam na marginama.

Bečić je uputio čestitku povodom Kurban Bajrama Fejziću, svim građankama i građanima Crne Gore i dijaspori, pripadnicima islamske vjeroispovijesti, uz želju da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, sreći i slozi sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama.

"Neka najveći muslimanski praznik bude povod da univerzalne vrijednosti praštanja i solidarnosti dodatno zažive među ljudima, što će učvrstiti dobru volju u ljudima, na čemu počiva i istorijska i savremena Crna Gora, prožeta uzajamnim uvažavanjem i prihvatanjem različitosti, što je čini najponosnijom državom na svijetu. Na kraju, želim da izrazim zadovoljstvo što isticanjem vrijednosti mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja potvrđujemo zajedničku odlučnost u afirmaciji koncepta mirnog suživota u multietničkoj i multikonfesionalnoj zajednici kakva je naša domovina. Stoga, Vama i svim našim sugrađankama i sugrađanima, pripadnicima islamske vjeroispovijesti, još jednom čestitam Kurban Bajram,” rekao je Bečić.

Bonus video: