Bojanić Lalović: Vrijeme izazova, najvažnije sačuvati ljudskost

"Vjerujem i da će doći i neka bolja vremena u Crnoj Gori, kada neće biti važno kojoj partiji pripadate, koje ste nacionalnosti ili vjere i kada će iznad svega biti čovjek", kazala je doskorašnja direktorica Gimnazije "Slobodan Škerović"

13558 pregleda 92 reakcija 92 komentar(a)
Bojanić Lalović, Foto: Boris Pejović
Bojanić Lalović, Foto: Boris Pejović

Zoja Bojanić Lalović oglasila se nakon što je juče predala dužnost direktorice podgoričke Gimnazije "Slobodan Škerović", na čijem je čelu bila od decembra 2015. godine.

Kazala je da je bila velika čast, ali i obaveza biti direktorica Gimnazije, jer je društvenoj zajednici bilo potrebno skrenuti pažnju na značaj te prestižne ustanove.

"Uspjeli smo u tome i sada možemo biti ponosni na ono što je Gimnazija sada - moderna obrazovna ustanova spremna da odgovori svim zahtjevima novog vremena", objavila je Bojanić Lalović na Fejsbuku.

Uputila je zahvalnost svima koju su joj proteklih dana pružili podršku jer, kako je kazala, ona znači posebno kada u Rješenju o razrješenju piše da nije ispunjavala “radne obaveze”.

"Možda i nijesam, utvrdiće oni koji se time bave, ali je moja misija ipak uspjela kada imam jednu Sofiju, Andreu, Anđelu, Nađu, Luku, Andriju, Milicu... i sve one moje učenike koji su razumjeli poruku da se rad i zalaganje ipak vrednuju. Zbog njih neću prestati da vjerujem da je to tako, jer bih time njih iznevjerila. Oni su bili moja motivacija, inspiracija i izvor nove energije. Tako je i sada, zato ne odustajem, jer vrijedi! A vjerujem i da će doći i neka bolja vremena u Crnoj Gori, kada neće biti važno kojoj partiji pripadate, koje ste nacionalnosti ili vjere i kada će iznad svega biti čovjek! Ovo je vrijeme izazova, zato je i ljudskost najvažnije sačuvati", navela je Bojanić Lalović.

Za v.d. direktoricu Gimnazije nedavno je imenovana profesorica srpskog jezika i književnosti Biljana Vučurović.

Bonus video: