Za dvije godine Narodna kuhinja u Nikšiću obezbijedila oko 200 hiljada obroka

"nova opštinska vlast neće, kao prethodnici, ignorisati probleme građana i gladnih, kao i da će se truditi da otvaranjem novih radnih mjesta smanje nezaposlenost u gradu, a samim tim utiču i na smanjenje broja korisnika Narodne kuhinje"

3420 pregleda 3 komentar(a)
Vojinović i Vuković, Foto: Svetlana Mandić
Vojinović i Vuković, Foto: Svetlana Mandić

Za dvije godine postojanja Narodna kuhinja u Nikšiću obezbijedila je oko 200.000 obroka, te podijelila preko 4.000 humanitarnih paketa. Odlučili su da dvije godine postojanja obilježe tako što će ugostiti predstavnike lokalne uprave, svih politčkih partija, ali i organizacija sa kojima dvije godine uspješno sarađuju.

Predsjednik SO Nikšić, Nemanja Vuković, kazao je da nova opštinska vlast neće, kao prethodnici, ignorisati probleme građana i gladnih, kao i da će se truditi da otvaranjem novih radnih mjesta smanje nezaposlenost u gradu, a samim tim utiču i na smanjenje broja korisnika Narodne kuhinje.

„Radićemo na tome da se iz godine u godinu broj korisnika Narodne kuhinje smanjuje. Ovo je jedna od rijetkih ustanova i objekata kojoj želim što skorije zatvaranje. Naravno, ovi objekti će postojati zbog onih koji su bolesni i nemoćni sami da pripreme svoj obrok, ali je definitivno da nova lokalna vlast mora raditi i radiće na smanjenju broja korisnika Narodne kuhinje“, poručio je Vuković.

Konstantina Vojinović, direktorica NVO “Izvor života” i osnivač Narodne kuhinje, kazala je da je ponosna zbog saradnje sa brojnim lokalnim privrednicima, lokalnom samoupravom, ali i svim donatorima iz zemlje i inostranstva koji im pomažu i koji ih, ni u vremenu pandemije, nijesu zaboravili. Zahvalila se svim donatorima zahvaljujući kojima je uspjela da obezbijedili nesmetano funkcionisanje Narodne kuhinje do kraja godine, uz nadu da će se u budućnosti potreba i broj korisnika smanjiti, jer, kako je kazala, Nikšić ima kapaciteta za to.

„Trenutno imamo oko 290 korisnika i taj broj se kreće od 290 do 350. Neki od korisnika otišli su na primorje da rade, dala im se ta šansa. Imamo korisnike koji moraju da jedu lakšu hranu, njih oko 70, a za oko 90 korisnika hranu nosimo na kućnu adresu, dok ostali dolaze ovdje“, kazala je Vojinović.

Bonus video: