Božović želi "zeleni" UCG, ali i usklađivanje studija sa potrebama tržišta rada

Božović namjerava da radi na obezbjeđivanju dodatnih, vanbudžetskih sredstava za infrastrukturne intervencije na UCG, uvećanje energetske efikasnosti kroz koncept „zelenog univerziteta“ ali i veću međunarodnu prepoznatljivost kroz uvođenje programa na engleskom jeziku kao i dvojnih/zajedničkih diploma

14042 pregleda 10 komentar(a)
Božović, Foto: UCG
Božović, Foto: UCG

Senat Univerziteta Crne Gore jednoglasno je usvojio na današnjoj sjednici Program rada kandidata za rektora Vladimira Božovića.

Božović je vršilac dužnosti rektora UCG.

Predstavljajući Program rada za mandatni period 2021-2024. godinu, Božović je, prema saznanjima "Vijesti", kao glavne ciljeve u naredne tri godine postavio usklađivanje modela studija sa zakonima koji regulišu politiku zapošljavanja kao i potrebama tržišta rad.

Božović namjerava da radi na obezbjeđivanju dodatnih, vanbudžetskih sredstava za infrastrukturne intervencije na UCG, uvećanje energetske efikasnosti kroz koncept „zelenog univerziteta“ ali i veću međunarodnu prepoznatljivost kroz uvođenje programa na engleskom jeziku kao i dvojnih/zajedničkih diploma.

"Smatram da je jedan od mojih najvažnijih zadataka da se zbrišu sve linije neakademskih ograničenja i prepreka na Univerzitetu. Mjerila za napredak, dobijanje odgovarajućeg statusa i time svih pripadajućih benefita moraju biti isključivo akademska i ništa mimo toga“, kazao je Božović, navodi se u saopštenju UCG.

Saglasno odredbama Statuta, mišljenje se dostavlja Izbornoj komisiji za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore. Izborna komisija dalje dostavlja Mišljenje Senata Upravnom odboru UCG, koji vrši izbor rektora.

Bonus video: