Tokom Petrovdanske akcije prikupljeno 77 jedinica krvi

Klub „Sveti Sava“ je najbrojniji, ali i jedan od najaktivnijih u zemlji. I pored svih dobrovoljnih akcija koje organizuju nemaju prostorije, a rad kluba zavisi od sponzora

2118 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Jedan od najaktivnijih klubova dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori, klub „Sveti Sava“ iz Nikšića je tokom tradicionalne Petrovdanske akcije koja je organizovana tokom jula prikupio 77 jedinica krvi, dok su krajem juna, u akciji na Miholjskoj Prevlaci, čiji su suorganizatori bili, dali 18 jedinica krvi.

„Tokom Petrovdanske akcije dobili smo i šest novih članova koji su po prvi put dali krv. Sada nam slijede redovne aktivnosti, učešće na akcijama krajem ovog i početkom narednog mjeseca u Plužinama, koje organizuju tamošnji klubovi, a onda je 18. septembra, na Dan opštine Nikšić, velika tradicionalna akcija svih klubova iz grada pod Trebjesom“, kazao je predsjednik Upravnog odbora Kluba, Milenko Eraković.

Klub „Sveti Sava“ je najbrojniji, ali i jedan od najaktivnijih u zemlji. I pored svih dobrovoljnih akcija koje organizuju nemaju prostorije, a rad kluba zavisi od sponzora.

“Očekujemo da riješimo problem sa prostorijama jer su nam na nedavnom sastanku u opštini čelni ljudi grada obećali da ćemo sledeću akciju organizovati iz svojih prostoriija", kazao je Eraković.

Bonus video: