ASK o Raoniću: Ne postoji osnov da bi podredio javni interes privatnom

Zahtjev za donošenje mišljenja podnio je sam Raonić, a odnosi se na četiri od devet članova Savjeta RTCG – Bojana Baću, Aminu Murić, Milicu Špajak i Marijanu Camović Veličković

17531 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Ne postoji osnov da bi Boris Raonić stupanjem na mjesto generalnog direktora Radiotelevizije Crne Gore javni interes podredio privatnom, navodi se u mišljenju koje potpisuje direktorica Agencije za spečavanje korupcije Jelena Perović.

“Kada su u pitanju imenovani članovi Savjeta RTCG i njihov potencijalni sukob interesa, napominjemo da Agencija daje mišljenje na zahtjev javnog funkcionera i u odnosu na njega, te se isti mogu zasevno obratiti Agenciji za mišljenje. Ukazujemo i da u konkretnom slučaju, iz dostavljene dokumentacije i spisa predmeta, ne proizilazi konkretizovan privatni interes koji bi potčinio javni interes i izazvao sukob interesa u vršenju javne funkcije imenovanih”, navodi se u mišljenju u koje su “Vijesti” imale uvid.

Zahtjev za donošenje mišljenja podnio je sam Raonić, a odnosi se na četiri od devet članova Savjeta RTCG – Bojana Baću, Aminu Murić, Milicu Špajak i Marijanu Camović Veličković.

Raonić je podnio ostavku na članstvo u NVO Građanska alijansa 12. jula, na dan kada je podnio kandidaturu u RTCG.

Bonus video: