Bečić: Potencijali beranskog kraja moraju biti stavljeni u funkciju bržeg razvoja opštine

"Uvjeren da će Crna Gora još snažnije biti prepoznata po beranskom kraju koji će u relativno skorom roku bogatstvo svojih prirodnih resursa preliti i na njegove stanovnik"

4008 pregleda 12 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupstina.me
Bečić, Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić čestitao je Dan opštine Berane predsjedniku Opštine Tihomiru Bogavcu i predsjedniku Skupštine opštine Novici Obradoviću

"21. jul, naročito u godini značajnog jubileja – 80 godina od Trinaestojulskog ustanka – nosi posebnu simboliku i važnost za cijelu Crnu Goru. Upravo smo na današnji dan, od hrabrih građanki i građana Berana mogli naučiti kako se ljubavlju i bratskom i komšijskom slogom pobjeđuje tadašnje zlo – fašizam, kako bismo se i u današnje vrijeme isto tako složno i odlučno suprotstavili svakom zametku sličnih ideja zla ili pojavi koja bi prijetila građanskom i demokratskom karakteru Crne Gore", navodi se u čestitki Bečića.

"Opština Berane i ponosni Vasojevići, osim što su tokom istorije dali neke od najčasnijih, najsposobnijih i najznamenitijih ljudi, ne samo u našoj državi, već i u bivšoj Jugoslaviji, predstavljaju predio koji je prepoznatljiv po nepreglednim prirodnim resursima. Iako su decenijama bili zapostavljani, i tek se u posljednje vrijeme počelo donekle voditi računa o njima, potencijali beranskog kraja moraju biti stavljeni u funkciju bržeg razvoja opštine, a sve radi svijetle perspektive koja, naročito mladim ljudima, mora biti izvjesna", naveo je Bečić.

Uvjeren je da će lokalna samouprava, u sprovođenju u djelo planova o strateškom razvoju beranske opštine imati značajnu podršku sa državnog nivoa.

"Ta saradnja ne smije izostati. Naprotiv, u cilju privlačenja investicija i još snažnijih ulaganja u privredu podneblja koje se prostire od Smiljevice do Bjelasice i od Sutjeske i Previje do Tivranske klisure, inteziviranje pomenute saradnje predstavlja neophodnost i nasušnu potrebu svih vas i svih nas. Uvjeren da će Crna Gora još snažnije biti prepoznata po beranskom kraju koji će u relativno skorom roku bogatstvo svojih prirodnih resursa preliti i na njegove stanovnike, koji neće napuštati svoja vjekovna ognjišta, još jedno Vam čestitam Dan opštine", navodi se u čestitki.

Bonus video: