Traže pomoć MUP-a zbog požara

Od Direktorata će biti zatražena i i oprema za udaljene mjesne zajednice

3598 pregleda 1 komentar(a)
Jedan od lokalizovanih požara, Foto: Služba zaštite
Jedan od lokalizovanih požara, Foto: Služba zaštite

U susret sezoni požara, Opština Kolašin zatražiće podršku od Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a, kako bi se što efikasnije djelovalo u slučaju požara, naročito na seoskom području.

Kako je saopšteno nakon sastanka Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, od Direktorata će biti zatražena izvjesna količina naprtnjača i “metlanica“. Ta oprema trebalo bi da bude podijeljena u udaljenim mjesnim zajednicama.

“Time bi se umnogome doprinijelo zaštiti i umanjila šteta od požara. Površina opštine Kolašin je oko 987 km kvadratnih, pa u nekim slučajevima, dugo traje dok pripadnici Službe zaštite stignu na mjesto požara. Dodatni problem je nepristupačnost terena. Oprema koja bi bila na raspolaganju mještanima, mnogo bi koristila“, saopštili su predstavnici Opštinskog tima.

Na sastanku je dogovoreno i da vatrogasci, zajedno sa policijom, obilaze teren, zbog kontrole i prevencije u zaštiti od požara.

Prezentovana je Naredba predsjednika o preduzimanju preventivnih mjera zaštite od požara i zabrani loženja vatre na otvoreno. Tim dokumentom, koji je podijeljen predstavnicima svih mjesnih zajednica, definisani svi subjekti i pojedinačni zadaci koje treba obaviti u cilju prevencije i zaštite od požara.

Bonus video: