Borovinić Bojović: Prioritet otvaranje jedinica hitne pomoći u Tuzima, Petnjici, Šavniku, Plužinama i Gusinju

Ministarka je naglasila da sve jedinice hitne medicinske pomoći, na teritoriji cijele države, moraju maksimalno da se pojačaju, jer je to mjesto gdje građani prvo treba da dobiju uslugu i elementarnu zdravstvenu zaštitu

5456 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić
Foto: Vlada Crne Gore/Saša Matić

Zavod za hitnu medicinsku pomoć jedna je od najvažnijih karika zdravstvenog sistema Crne Gore i naš osnovni zadatak i cilj jeste da ga maksimalno i onoliko koliko je moguće unaprijedimo, omogućimo građanima još bolju, kvalitetniju i prevashodno bržu zdravstvenu uslugu, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovnić Bojović, nakon zvanične posjete Zavodu.

Ministarka je, kako je saopšteno, naglasila da sve jedinice hitne medicinske pomoći, na teritoriji cijele države, moraju maksimalno da se pojačaju, jer je to mjesto gdje građani prvo treba da dobiju uslugu i elementarnu zdravstvenu zaštitu

"Kao nekom ko je ovdje nekada radio, u potpunosti mi je jasna problematika i način funkcionisanja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Jedan od naših osnovnih ciljeva jeste, ono što smo i obećali našim građanima i građankama, a to je otvaranje jedinica hitne medicinske pomoći u opštinama u kojima treba da postoje, a to su: Tuzi, Petnjica, Šavnik, Plužne i Gusinje. Dakle, da se sve te jedinice formiraju i objedine i funkcionišu na pravi način, jer je osnovni cilj da svi građani, bez obzira u kojoj opštini žive mogu da imaju jednak kvalitet i jednak nivo zdravstvene zaštite, isti kao što imaju građani i građanke u Glavnom gradu", rekla je Borovinić Bojović.

Rekla je da je pred njima jedan veoma ozbiljan i zahtjevan zadatak, s obzirom da postoji nedostatak i kada je u pitanju kadar i dijagnostička sredstva, ali da će, u skladu sa mogućnostima, uraditi i pružiti maksimum.

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković izrazio je očekivanje da će u narednom periodu kvalitet usluga, uz puno razumijevanje Ministarstva zdravlja, uspjeti da podignu na veći nivo.

"Hitna pomoć bi trebalo da bude reprezantitvna organizaciona jedinica u sistemu zdravstva, jer bez hitne pomoći jedan zdravstveni sistema apsolutno ne može da funkcioniše. Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti dobru saradnju, posebno zahvaljujući činjenici da je uvažena ministrica ovdje radila i apsolutno razumije proces rada i probleme sa kojima smo ušli kao menadžment u ovu priču", kazao je Niković.

Bonus video: