ČESTITAO DAN OPŠTINE ŠAVNIK

Đukanović: Crna Gora na temeljima slobodarstva izrasla u modernu evropsku zemlju

"Na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, Crna Gora je izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije"

3010 pregleda 13 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Crna Gora je, na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije, kazao je predsjednik države Milo Đukanović.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsjednika, Đukanović je čestitao 22. jul, Dan opštine Šavnik predsjedniku Opštine Jugoslavu Jakiću, predsjednici Skupštine opštine Nadeždi Kotlici, odbornicima i svim građanima tog grada uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Ovogodišnji praznik obilježavate u slavlju 80. godišnjice Trinaestojulskog ustanka. Na temeljima slobodarstva, koje je uvijek bilo na ponos čitavog durmitorskog kraja, Crna Gora je izrasla u modernu evropsku zemlju, multietničku demokratiju koja odlučno ide u pravcu svoje dalje evropeizacije", navodi se u čestitki.

Đukanović je kazao da je uvjeren da će u narednom vremenu rukovodstvo šavničke opštine nastaviti da odgovorno radi na očuvanju tih vrijednosti, kao i na valorizaciji raspoloživih resursa, poboljšanju kvaliteta života i unapređenju uslova za ostanak i povratak mladih u taj kraj.

"Takav pristup i zajedništvo od posebne su važnosti i danas kada se, između ostalog, suočavamo sa posljedicama dugotrajne pandemije COVID-19", istakao je Đukanović.

On je kazao da vjeruje da će i Vlada prepoznavati potrebe lokalne zajednice.

"I da će aktivno podsticati razvojne mogućnosti kako bismo što prije nastavili putem uspjeha, na dobrobit svih građana Crne Gore", zaključio je Đukanović.