Ne zna se koliko su pijeska izvadili iz rijeke

Mještani Botuna su zbog radova na Mišurici, nekoliko puta prozvali Glavni grad i “Čelebić” da su u “dilu i da je saglasnost Uprave za vodu za čišćenje te lokacije, paravan za eksploataciju šljunka
86 pregleda 1 komentar(a)
Botun (novine), Foto: Privatna arhiva
Botun (novine), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 16.11.2017. 20:58h

Iako su radovi na lokaciji Mišurica u Botunu završeni 30. oktobra, nema zvaničnog podatka koliko je uklonjeno šljunka sa tog mjesta.

“Podatak još uvijek nemamo, a tražili smo izvještaj od Uprave za vodu da nam dostave koliko je materijala sa Mišurice izvađeno od petog do 20. oktobra. Taj podatak smo tražili i za period do 31. oktobra, kada je Uprava dala dozvolu 'Čelebiću' da ukloni viševjekovne konglomerate iz korita rijeke”, kazali su iz Odbora za zaštitu životne sredine Botuna.

Kako su istakli, taj podatak Uprava za vodu nema, a morali su da kontaktiraju Komunalnu inspekciju, iz koje su dobili uvjerenje da će ga dobiti do narednog utorka.

“Iz te služba nam je saopšteno da će tražiti od 'Čelebića', Glavnog grada da im dostave izvještaj”, naveli su iz Odbora.

Mještani Botuna su zbog radova na Mišurici, nekoliko puta prozvali Glavni grad i “Čelebić” da su u “dilu i da je saglasnost Uprave za vodu za čišćenje te lokacije, paravan za eksploataciju šljunka.

Iz Glavnog grada su „Vijestima” saopštili da je Uprava za vode dala saglasnost da se uklanjanje konglomerata izvede do 31. oktobra, a da je čišćenje Mišurice u dužini od 300 metara do 20. oktobra završeno.

“Zašto je bilo potrebno uopšte da se 'čisti' Morača na tom mjestu, to smo mi mogli sami da uradimo. Pa valjda su trebali da i nas kao lokalnu zajednicu pitaju. Ali, poenta je da je 'Čelebiću' dozvoljeno da iskopa 60.000 kubika pijeska i da mu se to omogući i dalje”, naveli su Botunjani.

Bonus video: