Tivat: Kažnjen investitor koji je izvodio radove uprkos zabrani

"Preduzeću “Kroling” koje je izvodilo radove i odgovornom licu u ovom pravnom licu izrečeni su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 530 eura", kazali su iz Opštine

15137 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen
Ažurirano: 22.07.2021. 17:52h

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat, po pozivu građana, obustavio je izvođenje građevinskih radova na stambenom objektu u Donjoj Lastvi IV, u blizini hotela Tivat, saopšteno je iz Opštine.

Uprkos zabrani izvođenja građevinskih radova zbog turističke sezone, neka od gradilišta u Tivtu ne miruju.

Tako je ranije danas investitor nekoliko velikih stambenih objekata koji se grade u Donjoj Lastvi na lokaciji između kruševačkog odmarališta i hotela "Kamelija" nesmetano u sred dana betonom iz miksera, nalivao dijelove svojih novih objekata.

"Preduzeću “Kroling” koje je izvodilo radove i odgovornom licu u ovom pravnom licu izrečeni su prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 530 eura", kazali su iz Opštine.

Građani su kazali da su problem pokušali da prijave nadležnima u Opštine Tivat, ali da se niko ne javlja na dežurne brojeve mobilnih telefona komunalne inspekcije i komunalne policije.

Nakon što su o ovome obaviješteni gradonačelnik Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Vladimir Arsić, Komunalna policija se se pojavili na licu mjesta i zatekli graditelje u poslu, a u međuvremenu ispražnjeni mikser za beton, u odlasku.

Iz Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor apeluju na sve investitore i izvođače radova da poštuju zabranu izvođenja građevinskih radova za vrijeme trajanja turističke sezone.

"U suprotnom biće preduzimane sve upravne mjere i radnje."

Bonus video: