Očekuju da ih podrži rukovodstvo Opštine

Budva: Vlasnici diskoteka i noćnih klubova najavili blokadu grada

“Sezona je u jeku i ovakvom mjerom se direktno nanosi finansijska šteta samo našoj djelatnosti i to u vrijeme kada treba da zaradimo kako bi nadoknadili velike gubitke koje smo pretretrpjeli od pandemije”, navode ugostitelji.

22126 pregleda 275 reakcija 64 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dio budvanskih ugostitelja, mahom vlasnici diskoteka i noćnih klubova, najavili su blokadu Budve nezadovoljni odlukom Savjet za borbu protiv koronavirusa da se uslijed promjene epidemiološke situacije od petka 23. jula do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno zabrani rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Kako je Vijestima nezvanično potvrđeno vlasnici i zaposleni u tim ugostiteljskim objektima okupiće se danas na jednom od ulaza u grad i u znak protesta blokirati saobraćaj.

Iz Udruženja ugostitelja je rečeno da oni ne stoje iza toga protesta.

Vlasnici diskoteka i noćnih klubova pozivaju nadležne državne institucije, prije svega Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje da promijene odluku, jer nova mjera neće pomoći stabilizaciju epidemiološke situacije. Navode da su oni diskriminisani jer godinu i po nijesu radili, te da su se sve mjere donosile na uštrb njihovog poslovanja.

Prema saznanjima "Vijesti", prijete da će sa protestima nastaviti svakog dana dok se ne ukinu mjere.

“Sezona je u jeku i ovakvom mjerom se direktno nanosi finansijska šteta samo našoj djelatnosti i to u vrijeme kada treba da zaradimo kako bi nadoknadili velike gubitke koje smo pretretrpjeli od pandemije”, navode ti ugostitelji.

Očekuju da ih podrži rukovodstvo Opštine i stane u njihovu zaštitu, očekuju podršku ugostitelja i iz ostalih gradova.