Udruženje ugostitelja Budve: Mjere treba promijeniti, vlasnici da ih strogo poštuju, a zaposleni da se vakcinišu

"Apelujemo na državu da svima omogući da rade bez prekida i odlaganja, pod strogim već propisanim uslovima i mjerama koje je neophodno rigorozno kontrolisati"

22921 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Sa današnjeg protesta ugostitelja u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Sa današnjeg protesta ugostitelja u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Udruženje ugostitelja Budve pozvalo je nadležne da promijene mjere donijete u cilju sprečavanja širenja koronavorisa i omogu rad noćnim klubovima.

Novim mjerama Ministarstva zdravlja od ponoći do ponedjeljaka 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad diskoteka i noćnih klubova na otvorenom i zatvorenom prostoru.

Zbog te odluke danas je u 18 časova u Budvi održan protest vlasnika i zaposlenih u diskotekama i noćnim klubovima. Oni su na 20 minuta blokirali ulaz u Budvu kod kružnog toga, a proteste su najavili i narednih dana ukoliko se mjere koje je donijelo Ministarstvo zdravlja ne promijene.

"Apsolutno razumijemo naše kolege, vlasnike noćnih klubova, i ovim putem apelujemo na državu da svima omogući da rade bez prekida i odlaganja, pod strogim već propisanim uslovima i mjerama koje je neophodno rigorozno kontrolisati", navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja Budve.

Oni traže da se, kako su naveli, promijeni "loša praksa da se nove mjere donose "danas za danas" i bez konsultacija sa privredom".

"Shvatajući ozbiljnost situacije i cijeneći napore države da nam omogući dolazak turista - pozivamo sve kolege, naše članove, građane i turiste da strogo poštuju epidemiološke mjere, da se vakcinišu, kako bismo što bolje priveli sezonu kraju, imali prostora za postsezonu i primpremili se za zimski period", navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja Budva.

Bonus video: