vatrogasci sa avijacijom i kolegama iz Trebinja pokušavaju da ugase vatru

Požar u selu Nudo, ugroženo desetak kuća

Skoro svakodnevno u Nikšiću i njegovoj okolini imamo po petnaestak intervencija. Uglavnom gori nisko rastinje, ali imali smo slučajeva i da gori šuma, žito“, kazao je Tadić i apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru

12905 pregleda 355 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

U selu Nudo, kraj Nikšića, aktivan je požar većih razmjera, a nikšićki vatrogasci zajedno sa avijacijom i kolegama iz Trebinja, pokušavaju da ugase vatru.

Prema riječima v.d.komandira Službe zaštite i spašavanja, Slavka Tadića, ugroženo je desetak kuća.

"Od jutarnjih časova smo na lokalitetu sela Nudo. Trenutno je angažovano dvoje vozila i osam vatrogasaca, a u pomoć smo pozvali i avijaciju da pomogne spasiocima na terenu jer je u pitanju požar većih razmjera, a ugroženo je desetak kuća. U pitanju su kuće Dabovića i Kovačevića. U akciji učestvuju i ekipe iz Trebinja, sa donje strane i sa njima imamo odličnu koordinaciju“, kazao je Tadić.

Prema riječima Tadića zvao ih je komandir iz Herceg Novog da ponudi pomoć i zahvalni su mu na tome.

“Herceg Novi je ponudio a mi prihvatili pomć .Upravo šalju ekipu. Angažovali smo i par dobrovoljnih cistijerni mještana. U međuvremenu je došlo i do požara u selu Kunak. Ugrožene su kuće Đurkovića, a vatra ide ka crkvi. Jedna posada vatrogasaca je tamo, a pokušaćemo i da avijacija, koja je angažovana na gašenju požara u selu Nudo, pomogne i kod ovog novog požara", kazao je Tadić.

Nikšićki vatrogasci su ovih dana, nažalost, imali pune ruke posla.

"Tri dana smo vodili danonoćnu borbu sa požarom na relaciji Drenoštica-Bogetići, ali smo uspjeli da uspješno okončamo tu borbu i uspješno realizujemo akciju gašenja. Skoro svakodnevno u Nikšiću i njegovoj okolini imamo po petnaestak intervencija. Uglavnom gori nisko rastinje, ali imali smo slučajeva i da gori šuma, žito“, kazao je Tadić i apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru.

Preporučujemo za Vas