Protest u Baru, traže ostavku ministarke Bratić

"Nećemo dozvoliti da u našim ključnim institucijama sistema se sprovodi četnička ideologija i kleronacionalistička i fašistička politika", kazala je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković

38113 pregleda 713 reakcija 249 komentar(a)
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 25.07.2021. 20:33h

Večeras je u Baru organizovan protest građana koji traže ostavku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić.

Protest je organizovan nakon imenovanja, pa smjene Rade Višnjić sa mjesta vršiteljke dužnosti direktorice barske Osnovne škole “Jugoslavija”.

Portal RTCG prenosi da su se učesnici protesta, koji su došli i iz Podgorice, Nikšića, Kotora i drugih gradova, okupili ispred SC "Topolica", odakle su automobilima obišli grad.

Portal Bar prenosi da su učesnici protesta potom, na duže od pola sata, vozilima blokirali kružni tok kod rijeke Željeznice na Jadranskoj magistrali, što je rezultiralo saobraćajnim kolapsom. Iz policije su, navodi taj medij, kazali da je skup prošao bez incidenata, a da je saobraćaj oko 20 časova počeo da se normalizuje.

Okupljeni su, kako je prenio portal RTCG, sa skupa poručili da "ne daju Crnu Goru" i da "nemaju rezervnu domovinu".

"Naši zahtjevi su smjena ministarke Bratić. Nećemo da nam prave od školstva sistem koji će da uči našu djecu da budu 'velikosrbi' da podržavaju ratne zločince. To je jedna ideologija koja sistematski pokušava da se smjesti u naše obtrazovanje. To nećemo dat' do posljednjeg Crnogorca i Crnogorke", poručeno je sa protesta, kako navodi RTCG.

"Ugrožena nam je država. Okupacija. Smatram da su institucije sve zauzete. To ne ide tako".

Na skupu je bila i poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

"Danas na ovom skupu svi smo jednaki bez obzira na vjersku, nacionlanu pripadnost, ili eventualno partijsku paripadnost, da jasno šošaljemo poruku da Vesna Bratić mora da ode i otići će, jer nećemo dozvoliti da u našim ključnim institucijama sistema se sprovodi četnička ideologija i kleronacionalistička i fašistička politika. Tome ćemo se otvoreno suprotstaviti. Mi želimo državu građansku, multietničku na antifašističkim osnovama uz prihvatanje svih civilizacijskih vrijednosti, a četnička ideologija nije civilizacijska vrijednost već ona koja dijeli Crnu Goru", kazala je Vuksanović Stanković, kako prenosi portal RTCG.

Bonus video: