učestvovalo oko stotinu planinara

Organizovan prvi planinarski pohod "Putačama Hrida"

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović kazao je kako vjeruju da pohod "Putačama Hrida" doprinosi obogaćivanju turističke ponude, te da Hridsko jezero i okolina zaslužuju da budu istaknuti i afirmisani kroz takve i slične događaje

4804 pregleda 46 reakcija 0 komentar(a)
Foto: TO Plav
Foto: TO Plav

Opština Plav je, u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom i Nacionalnim parkom Prokletije, organizovala prvi planinarski pohod "Putačama Hrida".

Iz Turističke organizacije Plava navode da je događaj prevazišao sva očekivanja.

"Oko 100 planinara predvođenih iskusnim planinarskim vodičima Zuvdijom Bajraktarević i Ahmetom Reković pješačili su danas trasom dugom oko 12km i svjedočili neponovljivim ljepotama plavskih katuna, Hridskogjezera i Krša. Imajući u vidu brojnost kao i strukturu planinara koji su, osim Plava i Gusinja, došli iz Kotora, Novog Pazara, Podgorice, Nikšića, Bijelog Polja, Rožaja, Andrijevice vjerujemo da je današnja aktivnost u potpunosti opravdala organizaciju", naveli su iz TO Plav.

Predsjednik Opštine Nihad Canović kazao je kako vjeruju da pohod "Putačama Hrida" doprinosi obogaćivanju turističke ponude, te da Hridsko jezero i okolina zaslužuju da budu istaknuti i afirmisani kroz takve i slične događaje.

Preporučujemo za Vas