Za liječenje djeteta potrebno 20.000 eura

Svi koji mogu i žele da pomognu, mogu to da urade na žiro-račun Miličine majke, Nataše: CKB 510090897126514249

73117 pregleda 235 reakcija 20 komentar(a)
Do sada prikupljeno 5.000 eura, Foto: Privatna arhiva
Do sada prikupljeno 5.000 eura, Foto: Privatna arhiva

Nikšićanka Milica Bulatović ima 21 godinu i od 2016. bori se sa teškim oblikom epilepsije. Njeni roditelji, Nataša i Dragan, kažu da daju sve od sebe kako bi pomogli da Milici bude bolje, pa su odlučili da je odvedu u Tursku, ali im je za preglede, ispitivanja i terapiju potrebno 20 hiljada eura.

Iako su, kažu, željeli da, kao i svih prethodnih godina sami i tiho, odvedu Milicu na ispitivanja, ne bi li dobila terapiju od koje će joj biti bolje, ovoga puta bili su prinuđeni da potraže pomoć.

Neprijatno im je, kažu, da traže pomoć, ali kada je dijete u pitanju - sve će uraditi samo da joj bude bolje, da ne pije 11 tableta dnevno i da više nema gotovo svakodnevne napade.

“Milica ima autizam, a teški oblik epilepsije je dobila prije skoro šest godina. Od tada se njeno opšte stanje pogoršava, jer su napadi skoro svakodnevni. Iako ne govori, ona je veselo i bistro dijete, a najviše vremena provodi za kompjuterom na kojem se odlično snalazi. Pošto se napadi dešavaju nepredviđeno, tako se svima nama promijenio način života jer mora biti pod nadzorom i dok spava. Obilazili smo i privatne ordinacije kako bi se našla odgovarajuća terapija koja će zaustaviti napade, ali nažalost bezuspješno”, saopštili su roditelji.

Kako bi pomogli sugrađanki, nikšićki muzičari su pokrenuli akciju prikupljanja novčanih sredstava putem humanitarnih svirki, kutije za donacije su postavljene u mnogim ugostiteljskim objektima i u crkvi Sv. Vasilija Ostroškog.

Zorica Blagojević, koja je osnovala Fejsbuk grupu “Ana Đoković - in memoriam”, čiji je cilj da pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija, neumorno organizuje licitacije kako bi se što prije prikupila neophodna sredstva.

Bokser Ratko Drašković odlučio je da 30. jula okači rukavice o klin organizovanjem oproštajnog humanitarnog meča, pod nazivom “Poslednji udarac za Milicu”. Zbog novih epidemioloških mjera, Drašković koji će bubreg pokloniti do skoro njemu nepoznatoj sugrađanki Radmili Raičević, morao je da otkaže meč.

Bulatovići kažu da se nadaju da će uspjeti da prikupe neophodna sredstva i zahvalni su svima koji su pomogli.

Do sada su prikupili oko pet hiljada eura.

“Epilepsija nije jedini zdravstveni problem, pa bi odlazak u Tursku iskoristili za još ispitivanja, s obzirom na to da ona ne umije da se požali. Ukoliko ostane novca, od srca ćemo ga proslijediti nekome kome bude potrebno”.

Svi koji mogu i žele da pomognu, mogu to da urade na žiro-račun Miličine majke, Nataše: CKB 510090897126514249.

Bonus video: