Sankcionisana 84 vozača autobusa

Policija upozorava vozače da, usljed povećanog priliva turista i vozila u saobraćaju, strpljivom i pažljivom vožnjom, posebno ka primorskim turističkim centrima, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju

5975 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijski službenici saobraćajne policije sankcionisali su 84 vozača autobusa zbog kršenja Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, tokom akcije "Autobus", sprovedene od 22. do 24. jula.

Cilj akcije je, kako je saopšteno iz Uprave policije, bio pojačana kontrola vozača i vozila kojima se obavlja javni prevoz putnika, sa posebnim akcentom na kontrolu autobusa.

Tokom realizacije akcije kontrolisan je 331 vozač i autobus.

Uprava policije će, kako su poručili, i u narednom periodu, kako kroz preventivne, tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju, u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Upozorili su vozače da, usljed povećanog priliva turista, pa i vozila u saobraćaju, strpljivom i pažljivom vožnjom, posebno ka primorskim turističkim centrima, doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Bonus video: