Radulović: Mislim da altruizam i filantropija koju propagira Narodna kuhinja može da bude uzor svima nama

Ministar se saglasio da je grad pod Trebjesom poznat po dobročinstvu i da zaista treba pohvaliti spremnost Nikšićana da brzo odreaguju kada je nekome pomoć potrebna

7834 pregleda 74 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Narodnu kuhinju iz Nikšića ovih dana obilaze predstavnici političkih partija, Vlade, državnih institucija, koji su se odazvali pozivu Konstatine Vojinović, direktorice NVO „Izvor života“ i osnivača kuhinje, kojoj je, kako je kazala, cilj ne da traže pomoć , jer su zahvaljujući donatorima obezbijedili funkcionisanje kuhinje do kraja godine, već da svi zajedno pošalju poruku da gladnih u Crnoj Gori ne smije biti i da se sve razlike zanemaruju kada treba pomoći onome ko je u nevolji.

Gost Narodne kuhinje bio je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović koji se direktorici kuhinje u svoje i u ime Vlade zahvalio na iskazanoj filantropiji, kako kada je rad kuhinje u pitanju, tako i kada su u pitanju humanitarne aktivnosti i pomoć bolesnima.

“Upoznat sam sa vašim radom i želio bih da vam čestitam na svim aktivnostima koje ste preduzimali tokom pandemije Covid 19. Mislim da altruizam i filantropija koju vi propagirate može da bude uzor svima nama, ne samo ministrima, već svim ostalim građanima Crne Gore. Svi smo ovdje na istom zadatku – da budemo u službi građana i u službi onih kojima to najviše treba. Svi ovi ciljevi koje ste postavili mogu svima nama da budu uzor”, poručio je ministar.

Obećao je da će u doglednom periodu Ministarstvo na čijem je čelu, u skladu sa svojim mogućnostima, pomoći Narodnoj kuhinji.

“Ne možemo očekivati da se neke stvari promijene preko noći, ali zajedno možemo uraditi mnogo u interesu građana Crne Gore. Teška su vremena, desio se kovid. Mi smo jedina organizacija, pored Crvenog krsta, koja je radila prošle godine za vrijeme Covid 19. Za dvije godine rade spremili smo 200 hiljada obroka, podijelili četiri hiljade prehrambenih paketa, nekoliko stotina higijenskih paketa”, kazala je Vojinović.

Trenutno imaju 290 korisnika i taj broj se kreće od 290 do 350.

“Ono što je za ovaj grad karakteristično je da smo svi jedno kada je nekome pomoć potrebna i da se sve razlike tada brišu. Mi iz ovog grada šaljemo jednu lijepu poruku da smo kada je teško, uprkos svim razlikama koje postoje i koje su vidne, jedinstveni. U tome prednjačimo”, istakla je Vojinović.

Ministar se saglasio da je grad pod Trebjesom poznat po dobročinstvu i da zaista treba pohvaliti spremnost Nikšićana da brzo odreaguju kada je nekome pomoć potrebna. Ponudio se da predsjedniku i potpredsjedniku Vlade, Zdravku Krivokapiću i Dritanu Abazoviću, prenese da ukoliko je Narodnoj kuhinji potrebna neka pomoć, da im izađu u susret . Vojinović se zahvalila na ponuđenoj pomoći i kazala da su obezbijedili normalno funkcionisanje kuhinje, ali da ponuđenu ruku mogu iskoristiti kada je u pitanju baraka na Kapinom polju gdje u krajnje nehumanim uslovima živi desetak porodica, pa bi dobro bilo tim ljudima obezbijediti krov nad glavom. Ministar je obećao da će predsjednika i potpredsjednika Vlade upoznati sa pomenutom situacijom i da će svi zajedno pokušati da taj problem riješe.

Bonus video: