U fotelju sa pet godina staža i knjižicom Socijaldemokrata

"Znamo da je ovo politička igra zato što je ministar Šehović koristi svoju funkciju da na mjesto v.d. direktora postavi člana iz redova Socijaldemokrata, kojoj pripada, što je nevjerovatno", kazao je jedan od nastavnika ne želivši da mu se pominje ime
499 pregleda 9 komentar(a)
OŠ Marko Miljanov, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
OŠ Marko Miljanov, Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 15.11.2017. 20:55h

Nastavnici bjelopoljske OŠ "Marko Miljanov" zatražili su od ministra prosvjete Damira Šehovića da za v.d. direktora imenuje radnika te ustanove, do okončanja konkursa.

U inicijativi 53 nastavnika, navodi se da su ogorčeni što je juče za v.d direktoricu postavljena učiteljica seoske škole "Mladost" u Kanjama Jasmina Kasumović, koja "izuzev političke pripadnost stranci kojoj pripada i ministar Šehović (Socijaldemokrate) nema odgovarajuće preference" za vođenje škole.

Nastavnici ističu da Kasumovićeva ima samo pet godina radnog staža, od čega je dvije i po godine provela na trudničkom bolovanju, i da dolazi iz škole koja nema učenika koliko OŠ "Marko Miljanov" ima zaposlenih.

"Znamo da je ovo politička igra zato što je ministar Šehović koristi svoju funkciju da na mjesto v.d. direktora postavi člana iz redova Socijaldemokrata, kojoj pripada, što je nevjerovatno", kazao je jedan od nastavnika ne želivši da mu se pominje ime.

OŠ "Marko Miljanov" do juče je bila bez v.d. direktora, nakon što je bivši direktor Nebojša Rakočević 1. novembra otišao na drugo radno mjesto.

Nastavnici ističu da nemaju ništa protiv mlade učiteljice, ali da je neshvatljivo da od 76 zaposlenih niko ne zadovoljava kriterijume da bude v.d. direktor škole koju pohađa 930 učenika. Ističu da su očekivali da će biti imenovan neko od zaposlenih koji su skoro cijeli radni vijek proveli u toj obrazovnoj ustanovi.

"Škola ima pomoćnika direktora i koordinatora za nastavu i mi smatramo da su oni po automatizmu mogli da budu izabrani na to mjesto do raspisivanja konkursa", kazala je jedna nastavnica.

Nastavnici ističu da su ogorčeni jer ih ministar Šehović nije udostojio ni odgovora, iako su, kako tvrde, inicijativu uputili još u petak, nakon što je postalo izvjesno da će Kusumovićeva biti imenovana za v.d. direktoricu škole.

Bonus video: