Banka hrane i ombudsman o slučaju V.M.: Tvrde da će Centar pratiti situaciju

Banka hrane: I ranije smo pomagali porodicu V.M. iz Bijelog Polja. Da li otac tjera kćerku na prosjačenje - ne znamo
76 pregleda 0 komentar(a)
Šućko Baković (novine), Foto: Boris Pejović
Šućko Baković (novine), Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.11.2017. 20:45h

NVO Banka hrane objavila je juče da je i ranije pomagala porodicu V.M iz Bijelog Polja i da je objavila apel njegove maloljetne ćerke, u kome ona navodi da je gladna, a otac bolestan u Beogradu.

“Da li otac tjera kćerku na prosjačenje ne znamo?'U svakom slučaju su tim problemom trebali da se bave nadležni odmah po saznanju,” saopšteno je iz te NVO.

U Centru za socijalni rad utvrdili su da je V.M u vrijeme kad je nejgova kćerka navela da je u Beogradu ustvari u Mojkovcu, a njegova kćerka sa njim. U školi u Bijelom Polju, gdje djevojčioca ide, tvrde da je često odustna i da njen otac traži pomoć za nju. Njena majka, koja više ne živi sa njom, sumnja da njen bivši suprug tjera kćerku na prosjačenje.

Kancelarija ombudsmana juče je objavila da joj se obratio V.M. jer mu je ukinuta socijalna naknada, kao i da su oni utvrdili da je to zakonito.

“S obzirom da je imenovani narušenog zdravstvenog stanja, samohrani roditelj dva maloljetna djeteta, da je porodica lošeg sociomaterijalnog statusa, Ministarstvo rada se obavezalo da će putem JU Centar za socijalni rad za opštinu Bjelo Polje, Mojkovac i Kolašin u narednom periodu pratiti materijalno i zdravstveno stanje porodice i u slučaju potrebe preduzimati sve potrebe mjere”, saopšteno je iz kancelarije ombudsmana Šućka Bakovića.

ODT Bijelo Polje pokrenulo je postupak izviđaja u slučaju

Bonus video: