REAGOVANJE ZORANA PETRANOVIĆA

Bivši menadžer Opštine Tivat: Nijesam bio član SDP-a, ali su me predložili

"Imenovan sam na prijedlog SDP-a kao neko ko ima značajno iskustvo... Uslov je bio da ne želim partijsku pripadnost..."
407 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Petranović (novine), Foto: Siniša Luković
Zoran Petranović (novine), Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.02.2019. 13:36h

Bivši menadžer Opštine Tivat Zoran Petranović saopštio je juče da nije bio član SDP-a, već da je imenovan na funkciju na predlog te partije.

On je reagovao na tekst “Marko Petričević menadžer Opštine“, u kojem između ostalog stoji “Tada je ukinuta  funkcija menadžera Opštine koju je prethodno pokrivao Zoran Petranović (SDP)”.

Reagovanje objavljujemo integralno:

“U nekoliko navrata  novinar Siniša Luković objavljuje netačne informacije o meni.  Posljednji put  to je  uradio u izdanju Vašeg lista od 14.11.2017. godine, gdje je u tekstu  pod naslovom 'Marko Petričević menadžer Opštine' u sadržaju istog, između ostalog napisao: 'Tada je ukinuta  funkcija menadžera Opštine koju je prethodno pokrivao Zoran Petranović (SDP )'. Tačno je da sam bio menadžer Opštine, ali nije tačno da sam bio član SDP-a. Imenovan sam na prijedlog SDP-a  kao neko ko ima značajno iskustvo u menadžerskim poslovima. Moj uslov tada je bio da ne želim partijsku pripadnost, što su tadašnji čelnici SDP-a prihvatili. Na ovu činjenicu  već ranije sam ukazivao Vašem  dopisniku iz Tivta, tako da ponavljanje ove neistine smatram zlonamjernim pokušajem moje diskreditacije od strane dotičnog novinara.  Ovakvim pisanjem želi da predstavi moju smjenu političkim obračunom između partija, što nije tačno. Naime, prije  održanih lokalnih  izbora 2016. godine  od strane čelnih ljudi Opštine od mene je traženo da pristupim DPS-u. Jasno mi je bilo  rečeno da ukoliko ne budem član DPS-a  ne mogu biti menadžer Opštine. Nisam prihvatio tu vrstu ucjene i smijenjen sam sa tog radnog mjesta.  Nakon toga, novom Odlukom o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Tivat, mjesto menadžera Opštine je  izbrisano iz organizacije. Naravno, sve je ovo lako dokazivo  i ako  Vaš novinar da dokaz za svoju tvrdnju koju  je iznio u tekstu  spreman sam javno da mu se izvinim. U suprotnom, od njega,  kao čovjeka sa iskazanim demokratskim kapacitetom, očekujem isto”. 

Preporučujemo za Vas