Budva: Taksista naplatio vožnju 200 eura, Komunalna policija ga uhvatila i kaznila 1500

Kako piše u prijavi u koju su Vijesti imali uvid češka turistkinja i njen partner, amarički državljanin uzeli su taksi kako bi ih odveo do najbližeg punkta da plate boravišnu taksu. Umjesto da ih odveze do Pržna, taksista ih vozi do Budve gdje naplaćuje i čekanje

58953 pregleda 2203 reakcija 71 komentar(a)

Komunalna policija i inspekcija kaznila je taksistu Z. F. novčanom kaznom od 1.500 eura , jer nije imao odobrenje za rad. Njega su prsthodno prijavili vlasnici privatnog smještaja na Svetom Stefanu jer je njihovim gostima tražio za taksi uslugu prevoza do Budve i nazad 250 eura , a naplatio 200.

Kako piše u prijavi u koju su Vijesti imali uvid češka turistkinja i njen partner, amarički državljanin uzeli su taksi kako bi ih odveo do najbližeg punkta da plate boravišnu taksu. Umjesto da ih odveze do Pržna, taksista ih vozi do Budve gdje naplaćuje i čekanje. On je upravljao taksi vozilom podgoričkih registarskih ozbaka. Turiste vraća u smještaj i traži 250 eura, ali oni plaćaju 200 eura i prijavljuju vlasnicima smještaja slučaj.

“Subjekat nadzora je Z. F.zaustavljen je u naselju Boreti na autobuskom stajalisto kod hotela Mediteran u 22. Časova upravljao je PMV marke Reno Senik registarskih oznaka PG TX 802 i nudio usluge prevoza putnika u drumskom saobraćaju kao fizičko lice za koje nema odobrenje nadležnog organa,nije registrovan u Centralnom registru privrednih subjekata. Vozilo je isključeno iz saobraćaja na 48 sati oduzeta saobraćajna i jedna registarska tablica drugu nije posjedovao.

Kažnjenje po članu 141 stav 1 tačka 1 a u vezi sa clanom 17 stav 2 ZAKONA O PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRACAJU jedinstvenom novcanom kaznom u iznosu od 1500 eura”, naveli su Vijestima u Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Budva.

Bonus video: