Odbornici SO Ulcinj razriješili Savjet Radio Televizije Ulcinj

Čapuni: Politički udar na javni emiter

Naveo je da je da je RTUL namjerno dovedena u težak položaj i da su joj smanjena davanja iz budžeta

3210 pregleda 2 komentar(a)
Čapuni, Foto: Opština Ulcinj
Čapuni, Foto: Opština Ulcinj

Ulcinjska Skupština razriješila je juče Savjet Radio Televizije Ulcinj u nastavku sjednice, koja je počela drugog juna i kasnije nekoliko puta prekidana,odnosno odlagana zbog neslaganja u vladajućoj koaliciji, nedostatka kvoruma ili odsustva predlagača nekih tačaka dnevnog reda.

Smjenu Savjeta RTUL, odbornik Force Ilir Čapuni nazavo je političkim udarom na lokalni javni emiter, ocjenjujući da će se to negativno odraziti na izvještaj EK o Crnoj Gori.

Naveo je da je da je RTUL namjerno dovedena u težak položaj i da su joj smanjena davanja iz budžeta.

Ni jučerašnje zasijedanje nije proteklo glatko jer vladajuća većina sve do kasnih popodnevnih sati nije imala kvorum za glasanje o Programu uređenja prostora, smjeni Savjeta RTUL, dozvoli za sklapanje ugovora o vršenju komunalne djelatnosti i Programu razvoja sporta, ali su sve te tačke na kraju usvojene većinom glasova.

Takođe, odbornici su glasali za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora koji će ispitati zbog čega nije realizovan kredit od KhW banke u iznosu od 20 miliona eura za projekat vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda. Realizacija projekta još nije počela a prva rata kredita u iznosu od 900 hiljada eura stigla je na naplatu krajem aprila, nakon što je istekao grejs period od pet godina. Na čelu odbora biće odbornik SDP Naser Resulbegović dok će ostale partije delegirati po jednog člana.

Predsjednik Opštine Aleksandar Dabović, povukao je tačku dnevnog reda koja se tiče Parking servisa, na insistiranje pojedinih partija, zbog državne imovine koju navodno ovo preduzeće navodi u svom Statutu.

Preporučujemo za Vas