Budva: Vakcinisano osoblje noćnih klubova, spremni za otvaranje

Iz Ministarstva zdravlja su prekjuče soapštili da će od petka 30. jula Crna Gora dobiti Nacionalnu digitalnu Kovid potvrdu, kada se očekuje da Vlada objavi korigovane mjere u borbi protiv koronavirusa

28945 pregleda 1012 reakcija 60 komentar(a)
Vakcinisani vlasnici, Foto: Vuk Lajović
Vakcinisani vlasnici, Foto: Vuk Lajović

Vlasnici diskoteka i noćnih klubova iz Budve spremni su da u petak, 30. jula otvore svoje lokale, uvjereni da će nadležni ispoštovati obećanja koja su im dali i omogućiti da nastave da rade.

U međuvremenu, kako su kazali “Vijestima” kompletno osoblje svih diskoteka i noćnih klubova je vakcinisano.

“Nadamo se da će ispuniti obećanje dato na sastanku u subotu I da će nam omogućiti da otvorimo diskoteke i klubove”, poručuju vlasnici diskoteka.

Oni su u subotu u Petrovcu, nakon što im je prethodno odlukom Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje zabranjen rad, se sastali sa ministrom ekonomskog razvoja Jakovom Milatovićem i čelnicima Opštine Budva.

Ministar je tada pozvao da se strpe par dana dok “Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje ne pronađu, u komunikaciji sa EU i UNDP, forme digitalnog sertifikata, koji će obezbijediti na neki način ponovno otvaranje noćnih klubova”.

Iz Ministarstva zdravlja su prekjuče soapštili da će od petka 30. jula Crna Gora dobiti Nacionalnu digitalnu Kovid potvrdu, kada se očekuje da Vlada objavi korigovane mjere u borbi protiv koronavirusa. Iz Ministarstva zdravlja podsjetili su da je najavljeno da će u noćnim klubovima, diskotekama i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata moći da borave samo oni koji ispunjavaju određene uslove.

Vlansici budvanskih diskoteka i klubova, očekuju da bi u petak ponovo počeli sa radom, te da će u petak biti dnijete nove mjere kojima će se omogućiti njihovo poslovanje .

Oni su pohvalili Ministarstvo i nadležne institucije koje su uz ogromne napore uspjele obezbijediti digitalni sertifikat .

“U međuvremenu smo pokrenuli incijativu kolektivne vakcinacije nas i naših zaposlenih i spremni čekamo otvaranje u petak”, poručili su ugostitelji koji su se vakcinisali na punktu u Crvenom krstu u Budvi.

Podrška vlansicima diskoteka i noćnih klubova stigla je i iz Privredne komore.

“Najnovije mjere za suzbijanje pandemije kovid-19 negativno se odražavaju na ugostiteljski sektor, a posebno na noćne klubove i barove.Crna Gora je destinacija prepoznata po kvalitetnom noćnom životu kojem značajno doprinose noćni klubovi i barovi, a mjere koje su donijete ili se najavljuju, poput boravka uz digitalnu potvrdu o imunizaciji, diskriminišu ove objekte”, poručeno je sa konstitutivne sjednice Grupacije ugostitelja, koje je osnovao Odbor udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore.

Kako je navedeno u zaključcima sa sjednice, zdravstvene, i epidemiološke mjere koje se donose ne smiju biti selektivne, moraju biti jasno definisane, razumljive, sa unaprijed određenim vremenskim rokom zbog prilagođavanja.

Mora ih pratiti adekvatna ekonomska podrška privredi zbog poslovne neizvjesnosti u kojoj se u toku špica sezone nalaze privrednici.

"Vlasnici noćnih klubova su diskriminisani i dovedeni u neizvjesnu i tešku finansijsku situaciju", rečeno je nakon konstitutivne sjednice

Bonus video: