Bar: Ni obilna kiša nije popravila stanje, u Zaljevu i dalje restrikcije vode

Pajović je kazao da je “Vodovod” investicionim programom dao prioritet izgradnji vodovodne mreže u naseljima Zaljevo, Tomba, Čeluga, Polje, Rap i Bartula, kako narednog ljeta ne bi bilo restrikcija
296 pregleda 0 komentar(a)
Zaljevo (novine), Foto: Radomir Petrić
Zaljevo (novine), Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.11.2017. 19:04h

U barskom naselju Zaljevo i dalje su na snazi restrikcije, zbog manjka vode na izvorištu izazvanog višemječnom sušom.

Direktor preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Zoran Pajović tvrdi problem vodosnabdijevanja tog i još nekih naselja može biti riješen samo izgradnjom mreže.

On je rekao da ni kiša koja pada posljednjih dana “nije koristila izvorištu Zaljevo” i da njegova izdašnost “čak opada iz dana u dan”.

“Trenutno izmjerena količina na izvorištu je 17 sekundnih litara. Da bi se ukinule restrikcije na ovom području, uslov je obezbjeđenje dodatnih količina voda i izgradnja neophodne vodovodne mreže. U tom cilju, Opština Bar je naručila izradu tehničke dokumentacije novog priključka 'Zaljevo' na Regionalni vodovod, sa rezervoarom i distribucionim cjevovodom duž magistrale, u dužini od 1.250 metara”.

Pajović je kazao da je “Vodovod” investicionim programom dao prioritet izgradnji vodovodne mreže u naseljima Zaljevo, Tomba, Čeluga, Polje, Rap i Bartula, kako narednog ljeta ne bi bilo restrikcija.

“Svi ovi radovi biće u potpunosti završeni do početka naredne turističke sezone, predviđeno je uzimanje dovoljnih količina vode iz sistema Regionalnog vodovoda. Nakon realizacije tih investicionih aktivnosti, biće riješen dugogodišnji problem i ukinuta potreba za restrikcijama koje postoje već godinama”.

Bonus video: