Prijestonica će podržati kreiranje arhiva Cetinjskog bijenala

“Nadam se da će i mladi umjetnici imati razumijevanja za ovakav projekat i volje da u njemu učestvuju. Nasljeđe Bijenala je izuzetno, višeslojno i izuzetan je potencijal za formiranje novih generacija umjetnika i dalju transformaciju crnogorske kulture”, kazao je princ Nikola

2490 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica će podržati projekat Fondacije Petrović Njegoš da se napravi arhiva Cetinjskog bijenala, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika Cetinja Aleksandra Kašćelana i princa Nikole Petrovića.

Kašćelan je, kako je saopšteno iz Prijestonice, kazao da je značaj Cetinjskog bijenala nemjerljiv za crnogorsku emancipaciju, jačanje građanske svijesti i osnaživanje savremene umjetnosti.

“Prijestonica Cetinje će sa zadovoljstvom pružiti podršku ovom projeku, koji će doprinijeti vrednovanju nasljeđa Bijelana, sa naučnog i humanističkog aspekta”, rekao je Kašćelan.

Princ Nikola je zahvalio na podršci i prezentovao detalje projekta – da se napravi arhiva Bijenala, digitalna platforma koja će je podržati, da budu napravljene izložba i instalacije, kao i da se organizuje forum na kojem bi se razgovaralo o budućnosti Cetinjskog bijenala.

“Nadam se da će i mladi umjetnici imati razumijevanja za ovakav projekat i volje da u njemu učestvuju. Nasljeđe Bijenala je izuzetno, višeslojno i izuzetan je potencijal za formiranje novih generacija umjetnika i dalju transformaciju crnogorske kulture”, kazao je princ Nikola.

Sagovornici su se, kako je saopšteno, saglasili da je Cetinjsko bijenale potencijal i da ga samo treba oživjeti.

Bonus video: