završene su akcije čišćenja divljih deponija

Mladi se upoznali s Orjenom

Održane dvije eko-akcije, učestvovali osnovci i srednjoškolci iz Boke

2446 pregleda 1 komentar(a)

Proteklih dana, na obroncima Orjena održane su dvije eko-akcije za mlade u sklopu IPA prekograničnog projekta “YOUTH DRIVE”.

“Prvu akciju su ostvarili osnovci, a drugu srednjoškolci s područja Boke Kotorske, koji su se prijavili u želji da doprinesu očuvanju životne sredine, kao i podizanju svijesti o potrebi čuvanja prirode.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju s planinom Orjen i ovim, za njih, novim terenom, dobiju kratku obuku o sigurnom boravku u planini, zaštiti šuma i prirode.

Nakon edukacije, završene su akcije čišćenja divljih deponija na više lokacija duž staza i puteva ovog predjela. Poslije terenskog dijela uslijedilo je prigodno druženje i uživanje u čarima planine i domaće hrane planinarskog doma “Za vratlom”, uz dodjelu školske opreme i majica svim učesnicima”, saopšpteno je iz NVO “Naša akcija” iz Kotora.

“YOUTH DRIVE – Program za podizanje svijesti o pravilnom upravljanju otpadom i osnaživanje zakonodavaca za djelovanje” je projekat koji se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora, finansiranog od strane Evropske unije.

Partneri na tom projektu su nevladine organizacije “Udruženje za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH” iz Širokog Brijega, Bosna i Hercegovina, kao nosilac projekta, i NVO “Naša akcija” iz Kotora.

Preporučujemo za Vas