Delić nastavlja usavršavanje na Univerzitetu MIT, Vlada obezbjedila potrebna sredstva

"Mladi kao što si ti će našu državu napraviti boljim mjestom za život i nastaviti promjene koje smo mi započeli. Želimo da vam pružimo priliku da se usavršavate, njegujete talente i ispunjavate svoje ambicije"

24439 pregleda 663 reakcija 35 komentar(a)
Delić i Milatović, Foto: Mek.gov.me
Delić i Milatović, Foto: Mek.gov.me

Nikšićanin Matija Delić nastaviće školovanje na američkom prestižnom Univerzitetu MIT, a novac za to obezbijediće Vlada Crne Gore.

To je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović primio je danas Delića koji godinama postiže sjajne rezultate na internacionalnim matematičkim takmičenjima.

Matija je na matematičkoj olimpijadi IMO dobio srebrnu medalju, dok je na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi osvojio bronzu.

"Vrata koja si sada otvorio mogu da te odvedu do neplaniraih visina. U ovoj Vladi imaćeš punu podršku i kompletan iznos će ti biti obezbijeđen. Mladi kao što si ti će našu državu napraviti boljim mjestom za život i nastaviti promjene koje smo mi započeli. Želimo da vam pružimo priliku da se usavršavate, njegujete talente i ispunjavate svoje ambicije. I ne zaboravi, nema velikih djela, bez marljivog rada“, kazao je Milatović.

Ministar je, kako se dodaje, izrazio žaljenje što u ovom trenutku ne postoji sistemski način za pomoć izvanrednim talentima i studentima, te da je upravo ovu prilika da iskoristi najavu da će to promjeniti.

"Pokrenućemo program podrške za buduće studente koji upisuju prestižne fakultete u svijetu. Ako nemamo sluha da pomognemo ljudima kao što si ti, cijeli naš trud gubi smisao. Vi ste potencijal koji je važan za cijelu državu", rekao je Milatović.

Delić je, kako je saopšteno, zahvalio na prijemu Milatoviću i istakao svoju ljubav prema matematici od najranijih dana, koju je odabrao i za svoju profesiju.

"Matijin entuzijazam i želja da dalje nadograđuje svoje znanje vraća me u period mog školovanja i biranja najboljeg puta za budućnost. U svim mladim ljudima, kao sto je Matija vidim sebe i imam veliku želju da ne dozvolim da im neko sruši snove i planove. U meni kao ministru i čovjeku uvijek će imati podršku", zaključio je Milatović.vlada obezbjedila potrebna sredstva za matiju delića

Bonus video: