uputili apel

Nikšićki vatrogasci peti dan gase požare: Građani da se uzdrže od paljenja vatre

"U akcijama nam svakodnevno pomaže avio-helihopterska jedinica, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta,Trebinja i Lastve trebinjske", kazao je v.d. komandira Tadić

6714 pregleda 0 komentar(a)
Jedan od požara, Foto: Privatna arhiva
Jedan od požara, Foto: Privatna arhiva

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić već danima gase požare na teritoriji opštine, uspješno spašavaju građane i njihovu imovinu, ali i upozoravaju da je situacija alarmantna pa mole građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i da im svojim djelovanjem pomognu da sve aktivne požare uspješno ugase.

"Već peti dan danonoćno gasimo šumske požare i pokušavamo da stavimo pod kontrolu požare u Nudolu, Bijelim Poljanama, Smrduši,Banjanima...U akcijama nam svakodnevno pomaže avio-helihopterska jedinica, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta,Trebinja i Lastve trebinjske", kazao je v.d. komandira nikšićke Službe i spašavanja, Slavko Tadić.

Osim ovih velikih, dnevno imaju i po petnaestak požara po prigradskim naseljima.

"Danas je bila zahtjevna akcija u tunelu Budoš gdje je došlo do potpunog zapaljenja vozila tokom vožnje. Putnici i automobili u tunelu su uspješno evakuisani, a požar na automobilu ugašen. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za nastajanje novih požara, kao i vremenske prognoze za narednih 15-tak dana, apelujemo na sugrađane da dodatno obrate pažnju i samim tim pomognu svojim vatrogascima-spasiocima da se izbore sa trenutnom situacijom, koja je već sada alarmantna", apelovao je Tadić.

Automobil izgorio u tunelu
Automobil izgorio u tunelufoto: Privatna arhiva