Mještani park šume u Zagoriču brane kuće: Spriječili nadležne da uđu u naselje

Preko 200 mještana Park šume spriječilo policiju, sudske službenike da dođu do imanja jedne porodice u tom naselju
75 pregleda 5 komentar(a)
Zagorič (novine), Foto: Privatna arhiva
Zagorič (novine), Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.11.2017. 17:46h

Preko 200 mještana park šume u Zagoriču juče su spriječili policiju, sudske službenike i drugo osoblje da dođu na imanje jedne porodice u tom naselju.

Mještani su formirali živi štit ispred kuće, automobilima napravili barikadu.

Bilo je prisutno nekoliko policijskih automobila, ekipa Hitne pomoći, službenici Centra za socijalni rad.

“Nijesmo opet dozvolili da priđu imanju, ali ne znamo zbog čega su došli. Sumnjamo da su sudski vještaci, jer zbog čega bi prisutni bili službenici Centra za socijalni rad. Mislimo da su htjeli nekoga da isele”, kazao je predstavnik mještana Radovan Jeremić.

Mještani su dočekali policiju i službenike povicima, naglašavajući da neće dozvoliti ni da mjere zemlju ili pokušaju da isele nekoga iz kuće.

“Desetak dana stalno je ovako, odnosno nekada dođu i pokušaju da urade to što su naumili, a nekada odustanu, kada čuju koliko se mještana okupilo”, kazao je Jeremić.

On je istakao da će mještani i dalje nastaviti da se okupljaju i sprečavaju bilo kakve aktivnosti službenika po tužbama Stamatovića ili Vučinića.

Mještani Park šume protestovali su preko četiri mjeseca, zbog toga što su im došle presude da plate 35 do 40 eura kvadrat zemljišta Vučinićima i Stamatovićima.

Porodici Vučinić vraćeno je 125.000 metara kvadratnih u Park šumi, a nasljednicima Femije Stamatović 160.000 kvadrata.

Mještani su istakli da žele da plate zemljište, ali po manjoj cijeni i u razumnim rokovima, kao i da je dok su gradili bilo državno, te da se zbog toga u rješavanje problema mora se uključiti i država.

Porodica Vlahović je početkom godine iseljena iz kuće u naselju, a koju su napravili na zemlji koja je vraćena Vučinićima.

Iz advokatske kancelarije „Jovović, Mugoša, Vuković”, zastupnika porodice Vučinić, ranije je saopšteno “Vijestima” da će tužitelji morati da plate tržišnu vrijednost zemljišta, koje su okupirali.

Bonus video: