Bjelopoljca napala mečka dok je brao pečurke u šumi

Predsjednik Lovačke organizacije Ivan Pavićević kazao je da je ovo treći slučaj napada medvjeda na području Peštera, odnosno prostora Sipanja i Sušice

24274 pregleda 248 reakcija 43 komentar(a)
Erif Erović, Foto: Facebook/Bijelo Polje online
Erif Erović, Foto: Facebook/Bijelo Polje online

Bjelopoljac Elvir Erović iz koritskog zaseoka Ličine kod Bijelog Polja jedva je izvukao živu glavu kada ga je, dok je brao pečurke u šumi, napala mečka”, prenijela je FB stranica "Bijelo Polje online".

Erović je ispričao da sve odigralo brzo i da je u početku mislio da je u pitanju konj od komšije koji takođe ide da bere pečurke.

"Dok sam brao pečurke, primijetio nešto u blizini. Mislio sam da je konj, ali se ispostavilo da je u pitanju medvjed, koji je bio tu na deset metara od mene. Kada sam čuo da nešto lupa, pogledao sam malo bolje i ugledao mečku kako trči pravo put mene i kako se približila na deset metara. Medvjed se uspravio na zadnje noge i pojurio prema meni", ispričao je Erović, dodajući da je potrčao "koliko ga noge nose" i stigao do Starog sela, gdje se odmorio i zamolio prijatelja da ga autom prebaci do Sušice, odakle se pješke otišao do kuće.

Tim putem je krenuo jer nazad kroz šumu nije smio.

On je istakao da su ugroženi svi u Koritima posebno ovih dana kada mještani odlaze u šumu zbog berbe pečuraka i borovnica.

Predsjednik Lovačke organizacije Ivan Pavićević kazao je da je ovo treći slučaj napada medvjeda na području Peštera, odnosno prostora Sipanja i Sušice.

"Sada dolazi vrijeme kada ljudi odlaze u šume zbog branja pečurki i borovnica, što može da ugrozi njihove živote", kazao je Pavićević.

On je apelovao na Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Upravu policije, Upravu granične policije da nešto preduzmu.

Pojasnio je da lovci volonteri svakodnevno obilaze teren, u slučaju da se pojavi mečka koju bi, smatra on, trebalo uhvatiti i prebaciti u neko prihvatilište.

Bonus video: