Na Cetinju vakcinisano više od 10.000 stanovnika, brine obolijevanje mladih od kovida

“Želim da apelujem na sve da se što prije vakcinišu i spriječe eventualno obolijevanje. Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija od zimus, jer moramo izbjeći ponovno zaključvanje”, kazao je Kašćelan

6614 pregleda 12 komentar(a)
Sa sjedice Operativnog štaba, Foto: Prijestonica Cetinje
Sa sjedice Operativnog štaba, Foto: Prijestonica Cetinje

Preko 10.000 stanovnika Cetinja vakcinisano je protiv koronavirusa, od čega je prvom dozom dozom 5.463, a 4.800 drugom dozom vakcine, saopšteno je na sjednici Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti kovid-19.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan kazao je da je evidentan porast zaraženih svuda, pa i na Cetinju, a da ga zabrinjava što je sve više oboljelih među mladima.

“Želim da apelujem na sve da se što prije vakcinišu i spriječe eventualno obolijevanje. Ne smijemo dozvoliti da se ponovi situacija od zimus, jer moramo izbjeći ponovno zaključvanje”, kazao je Kašćelan.

Istakao je da je važno da posvetitit se ekonomskom oporavku, daljem razvoju grada i kreiranju novih radnih mjesta, a da sve to neće biti moguće ukoliko dođe do značajnog porasta obolijevanja.

Kako se navodi u izvještaju sa, u kovid ambulanti Doma zdravlja Cetinje, u periodu od 15. do 29. jula obavljeno je 359 pregleda. Testirana je 331 osoba, od kojih je 53 bilo pozitivno na koronavirus.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje kontrolisali su u skladu sa ovlašćenjima i raspoloživim resursima poštovanje mjera Ministarstva zdravlja u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. Zajedno sa Komunalnom policijom obilazili su ugostiteljske objekte, a sa Sanitarnom inspekcijom rađena je i kontrola lica kojima je određena mjera samoizolacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: