Putnici na aerodromu u Tivtu čekali više od šest sati da polete

Prema podacima na sajtu Aerodroma Crne Gore, svi avioni na liniji Tivat-Beograd su poletjeli, dok je u toku čekiranje za let u 19.30 sati

42550 pregleda 82 reakcija 82 komentar(a)
Putnici na aerodromu
Putnici na aerodromu
Ažurirano: 30.07.2021. 19:23h

Više od 200 putnika šest sati je na aerodromu Tivat danas čekalo da poleti za Beograd avionom kompanije "Air Montenegro".

Kako su kazali Vijestima, let je bio zakazan u 11 časova, da bi im potom odložili za 12 časova, pa potom opet i po posljednjoj najavi trebalo bi da polete u 18 časova.

Prema podacima na sajtu Aerodroma Crne Gore, svi avioni na liniji Tivat-Beograd su poletjeli, dok je u toku čekiranje za let u 19.30 sati.

Tivat aerodrom gužva

Putnici su se žalili da ne mogu napustiti zgradu aerodroma gdje nema klime, da je veliki broj djece i praktično neizdrživo.

Iz kompanije "Air Montenegro" su danas u 12.16 sati objavili da je za letove MNE157 BEG-TIV, i MNE151 BEG-TIV organizovan let pod brojem JU9010 BEG-TIV sa polaskom u 14:40 iz Beograda, te da je za letove MNE156 TIV-BEG i MNE158 TIV-BEG organizovan let pod brojem JU9011 TIV-BEG sa polaskom iz Tivta u 16:10.

Tivat aerodrom gužva

Kako „Vijesti“ nezvanično saznaju, probleme je uzrokovalo ispadanje iz saobraćaja aviona tipa embraer E-190 (D-ACJJ) koji Air Montenegro inače, iznajmljuje od njemačke kompanije German Airways.

Nemački avion uzet je u najam po tzv. ACMI aranžmanu (aircraft, crew, maintenance, insurance) što znači da u ovom slučaju, njega leti njemačka posada, a njegov vlasnik – kompanija German Airways je zadužena i za održavane i plaćanje osiguranja za ovaj avion.

D-ACJJ je jutros obavio redovan let na liniji Podgorica-Beograd, nakon čega je zbog tehničkih poteškoća, ostao na beogradskom aerodromu odakle nije na vrijeme poletio za Tivat. Tako je njemački avion „ispao“ iz danas planiranog saobraćaja Air Montenegra, a što je dovelo i do problema sa putnicima te kompanije koji su kupili karte za kasnije planirani let ovog aviona iz Tivta za Beograd.

Bonus video: