apel demokrata

Krstović: Novčano kažnjavati zločine protiv prirode

"Čuvajući prirodu, čuvamo budućnost svih nas", kazao je predsjednik kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada

2525 pregleda 2 komentar(a)
Krstović, Foto: Demokrate
Krstović, Foto: Demokrate

Skupština Glavnog grada morala bi da donese odluku kojom će biti precizirano novčano kažnjavanje svih zločina protiv prirode, kazao je predsjednik kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada Janko Krstović.

Jasno je, kako je rekao, nakon ogromnog požara koji je u prethodna dva dana uništio veliki dio flore i faune Gorice, da se pristup tom problemu mora mijenjati iz korijena.

"Goricu ne zovemo uzalud plućima Podgorice, i kao društvo u cjelini u obavezi smo da je zaštitimo, sačuvamo, ali i obezbijedimo. Sa pošumljavanjem je poželjno započeti u što kraćem roku, ali prije toga neophodno je ukloniti suvo i požarom uništeno drveće. Nakon toga, sa svim društveno odgovornim pojedincima i kolektivima zajedničkim snagama započeti obnovu koja podrazumijeva obezbjeđivanje i sadnju na svim djelovima brda Gorica, a ne samo na požarom zahvaćenom dijelu", saopštio je Krstović.

Kazao je da nemile scene koje su se mogle vidjeti "nakon skandaloznog i nehumanog čina podmetanja požara" svakog normalnog čovjeka ostavljaju bez riječi, te da Demokrate zato apeluju da se odgovorni u što kraćem roku pronađu, privedu pravdi i najstrože kazne.

"Skupština Glavnog grada morala bi da donese odluku kojom će biti precizirano novčano kažnjavanje svih zločina protiv prirode, jer ovo čemu nažalost danas svjedočimo jeste ništa drugo do zločin protiv prirode. Pozivamo sve građane kojima je ovaj grad u srcu da zajedničkim snagama obnovimo park na Gorici, vratimo 'pluća Podgorice', ali i učinimo ovaj simbol našeg grada ljepšim i uređenijim nego što je ikad bio", naveo je Krstović.

Apelovao je na građane da budu odgovorni i da se suzdrže od bilo kakvog paljenja vatre u parkovima, ali i ostalim otvorenim prostorima.

"Nakon posljednjih događaja nepotrebno je objašnjavati do kakvih neželjenih posljedica to može da dovede. Čuvajući prirodu, čuvamo budućnost svih nas", zaključio je Krstović.

Preporučujemo za Vas