simbola Pljevalja

Vodice stavljene na prodaju

Motel se prodaje se po minimalnoj cijeni od 378.724 eura, shodno procjeni Komisije Uprave za nekretnine iz maja 2019.

7732 pregleda 3 komentar(a)
Vodice, Foto: Goran Malidžan
Vodice, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja oglasila je juče prodaju najpoznatijeg pljevaljskog ugostiteljskog objekta Motel Vodice, smještenog u istoimenom parku, nedaleko od centra grada.

Motel, jedan od simbola grada, prodaje se po minimalnoj cijeni od 378.724 eura, shodno procjeni Komisije Uprave za nekretnine iz maja 2019.

Pravo učešća na oglasu imaju sva fizička i pravna lica koja uz ponudu dostave i dokaz o uplati depozita u iznosu od deset odsto od minimalne cijene.

Zainteresovani ponude mogu dostaviti do 13. avgusta, a četiri dana kasnije Komisija za sprovođenje postupka otvoriće pristigle ponude.

Osim ugostiteljskog objekta veličine 640 metara kvadratnih, predmet prodaje je i 500 metara kvadratnih dvorišta, 702 metra kvadratna neplodnog zemljišta.

Motelom “Vodice”, upravlja opštinsko preduzeće “Čistoća”.

U lokalnoj upravi tvrde da je ekonomski opravdano da se motel proda jer nerentabilno posluje. Već duže motel ne radi i stvara gubitke preduzeću kojem je povjereno na upravljanje.

Za razliku od prethodne odluke novom odlukom, koja je nedavno usvojena na sjednici lokalnog parlamenta, nije predviđena prodaja manastirske vodenice stare oko 500 godina, koja se nalazi u neposrednoj blizini i koja je prije usvajanja bila predmet oštre polemike između predstavnika, crkve, pljevaljske vlasti i opozicije.

U obrazloženju odluke, navodi se da prilikom pripreme prethodne odluke predlagač nije imao u vidu činjenicu da se predmetna nepokretnost nalazi u zoni zahvata DUP-a Ada I da je zbog toga predložio da predmet prodaje bude cijela kataskarska parcela broj 13 ukupne površine 2369 metara kvadratnih.

”U skladu sa DUP-om Ada Motel Vodice sa pripadajućim zemljištem predstavlja urbanističku parcelu 6,4, a ovu urbanističku parcelu čini dio katastarske parcele broj 13. Ukupne površine 1842 metra kvadratna, a ostatak ove parcele površine 527 metara kvadratnih predstavlja javnu površinu, tako da ovo zemljište ne može biti predmet prodaje. Minimalna ukupna cijena nepokretnosti iz prethodne oddluke u iznosu od 424.531 euro umanjena je za iznos od 21.875 eura, odnosno za iznos procijenjene vrijednosti zemljišta površine 527 metara kvadratnih, koje po novoj odluci nije predmet prodaje, kao i za procijenjenu vrijednost zgrade stare vodenice u iznosu od 23.931 euro”, navodi se u obraazloženju Odluke o prodaji Motela Vodice.

Do 2009. godine Motel “Vodice” je bio u vlasništvu Rudnika uglja, kada je zbog nagomilanih finansijskih obaveza izvršio kompenzaciju dijela imovine sa Vladom, ustupajući joj između ostalog i Motel “Vodice”.

Nakon što u nekoliko navrata nije uspjela putem javnog nadmetanja prodati motel “Vodice”, Vlada ga je ustupila bez nadoknade Opštini Pljevlja, nekoliko godina kasnije. Pored motela, Vlada je ustupila opštini staru vodenicu i ribnjak.

Prethodnu odluku, koja je uključivala i prodaju nekadašnje manastirske vodenice, donijeli su odbornici DPS-a, Socijaldemokrata i Bošnjačke stranke.

Preporučujemo za Vas