Tadić: Požar na Mislovom dolu se ne može gasiti vodom, deponija gori u unutrašnjosti i opasnost je velika

"Deponija je problem već 10 godina i upozoravano je da će se ovo desiti. Od juče od 12 časova požar se proširio i dobio je nenormalne razmjere"

24484 pregleda 224 reakcija 41 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Deponija Mislov do se ne možete gasiti vodom i ekipe Službe zaštite i spašavanja Nikšića sve što rade rade iz ljubavi prema građanima", kazao je v.d. komandira Službe zaštite Slavko Tadić.

"Deponija gori u unutrašnjosti, opasnosti su velike, dolazi do detonacija od svega što se deponovalo svih ovih godina", kazao je Televiziji Vijesti Tadić.

Deponija Mislov do šest kilometara udaljena od centra Nikšica ponovo gori, a situacija je od sinoć alarmantna jer ne postoji način da se taj požar stavi pod kontrolu.

Jak sjeverni vjetar dim sa deponije nosi do Danilovgrada, zbog čega su negodovali mještani sela južno od Budoša.

Sredinom juna ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrovic, koji je sa novim rukovodstvom Opštine Nikšic obišao deponiju i kazao je da planiraju da zatvore Mislov do i da izgrade reciklažni centar za nekoliko opština.

Nelegalna deponija koja je 2003. godine formirana kao privremena godinama predstavlja najveći problem u Nkšicu.

"Deponija je problem već 10 godina i upozoravano je da će se ovo desiti. Od juče od 12 časova požar se proširio i dobio je nenormalne razmjere", rekao je Tadić.

On je kazao da se ekipe Službe zaštite i spašavanja Nikšića sa kolegama iz drugih gradova bore sa požarima na više lokacija u gradu. Tadić je rekao da je u akciji gašenja požara učestvovala i Aviohelikopterska jedinica MUP-a.

Tadić je rekao i da njihove ekipe preventivno obilaze park šumu Trebjesa i apelovao na građane da ne pale vatru na otvorenom.

Bonus video: