Bivši dopisnik “Sputnjika” na čelu Nacionalnih parkova

Novi predsjednik Upravnog odbora NPCG završio je Ekonomski fakultet, a krajem 2020. dobio je specijalno priznanje Udruženja novinara Srbije zbog izvještavanja o litijama u Crnoj Gori...

29105 pregleda 351 reakcija 70 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Doskorašnji novinar Nebojša Popović novi je predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za Nacionalne parkove Crne Gore (JP NPCG).

Popović je završio Ekonomski fakultet u Podgorici. Bio je dopisnik “Sputnjika”, za koji je obrađivao društveno-političke teme iz Crne Gore i regiona.

Krajem prošle godine dobio je specijalno priznanje Udruženja novinara Srbije, zbog izvještavanja o litijama u Crnoj Gori.

Popović je postavljen na tu poziciju nakon što je Vlada, bez održavanja sjednice, smijenila Marinu Jočić iz Demokratskog fronta (DF).

Jočić je dužnosti razriješena nakon što je predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića nazvala “običnom, lažavom, izdajničkom tranjom”.

Dužnosti je razriješio Krivokapić na osnovu pribavljene saglasnosti većine članova Vlade, bez održavanja sjednice, objavljeno je u Službenom listu.

Iz kabineta premijera Krivokapića nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” zbog čega je Jočić razriješena.

U odluci objavljenoj u Službenom listu piše da je razriješena na osnovu člana 8, stav 3 i člana 9, Odluke o organizovanju JP NPCG. Tim aktom propisano je da članove Upravnog odbora predlaže nadležno ministarstvo, a da ih imenuje Vlada.

Jočić, koja je na čelu UO JP NPCG bila od decembra prošle godine, saopštila je da je o odluci obaviještena nakon što je objavljena u Službenom listu, ocijenivši da Vladi nije odgovarala uprava koja postiže mjerljive rezultate u “oporavku jednog propalog preduzeća”.

U video obraćanju ona je ponovila uvrede na račun Krivokapića, poručivši da dignute glave odlazi iz NPCG:

”Bilo koja funkcija nije vrijedna da se zbog nje žrtvuje istina i raskrinka izdajnik”, poručila je Jočić.

Bonus video: