Jokić: Ispitati da li u izjavi Bajčetića ima govora mržnje i prekršajnog djela

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Foruma Progres apelovala na političke subjekte da se suzdrže od upotrebe homofobne terminologije u svojim političkim obraćanjima

13858 pregleda 46 reakcija 10 komentar(a)
Jokić, Foto: LGBT Forum Progres
Jokić, Foto: LGBT Forum Progres

Predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progres, Bojana Jokić, najavila je da će se ta nevladina organizacija obratiti nadležnim organima povodom izjave poslanika Pokreta za promjene Nikole Bajčetića, kako bi ocijenili da li postoje elementi govora mržnje i/ili prekršajnog djela.

Kazala je da je Bajčeta danas u javnom prostoru koristio homofobnu terminologiju koja LGBTIQ osobe stavlja u negativan kontekst, kako bi se sa političkim neistomišljenicima sukobljavao.

"Takva terminologija nemjerljivo šteti zajednici pogotovo u politički nestabilnim vremenima kakva su ova. Molim sve političke subjekte da se suzdrže od upotrebe homofobne terminologije u svojim političkim obraćanjima i time makar djelimično poštede LGBTIQ zajednicu govora mržnje", navela je Jokić na Tviteru.

Bajčetić je rekao danas da Crna Gora "neće biti talac p***rske satanističke sekte", iako to, kako je kazao, možda žele premijer Zdravko Krivokapić i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Bonus video: