Radmila i Ratko putuju da bi se vratili zdraviji i jači

Bokserski, ali prije svega šampion u humanosti, doniraće bubreg ženi koju donedavno nije ni poznavao...

20701 pregleda 118 reakcija 22 komentar(a)
Ratko, Radmila i Goran, Foto: Privatna arhiva
Ratko, Radmila i Goran, Foto: Privatna arhiva

Nikšićanka Radmila Raičević danas putuje za Tursku gdje bi trebalo da bude obavljena transplantacija bubrega.

Sa njom ide i donor, čovjek koga do prošle godine nije ni poznavala, a sada je neko ko joj daje dio sebe. I ne samo to - daruje joj mogućnost da živi kvalitetnijim životom. Bokserski, ali prije svega šampion u humanosti - Ratko Drašković, doniraće Radmili bubreg.

Drugi šampion humanosti obezbijedio je potrebna sredstva za transplantaciju. Riječ je o Goranu Đuroviću koji je uplatio 44 hiljade eura.

”Sa dijalizom sam počela 2018. godine i od prvog dana nijesam se plašila. Vjerovala sam u moje bolje sjutra. Odlukom da mi na tom putu nesebično, ljudski pomognu Ratko i Goran, potvrdili su da je moje vjerovanje imalo smisla. Nikada Ratku neću moći da se odužim. Ni Goranu. Zahvaljujući njima postala sam još jača. Hvala im i na tome. Idemo dalje”, sa osmijehom je za “Vijesti” kazala Radmila.

Ratko nikada nije volio da puno priča o svom humanom činu, kao da je doniranje bubrega nepoznatoj osobi potpuno normalna stvar. Progovorio je tek onda kada je Radmila krenula sa akcijom prikupljanja neophodnih sredstava. Bio je red da se sazna ime donora. Tada je priznao da se ideja o doniranju organa javila prije šest godina, da je ljekara pitao kome je njegov bubreg najpotrebniji, kao i da mu je jedina želja bila da “Rada ponovo počne normalno da živi, bez dijalize, i da joj se vrati osmijeh na lice”.

”Vratićemo se zdraviji i jači”, poručio je Drašković.

Đurović je priskočio je u pomoć i Radmili uplatio 44 hiljade eura da bi mogla da se obavi transplantacija.

”Ako Ratko može da pokloni dio sebe nepoznatoj osobi, možemo i mi novac. U mojoj kompaniji ‘Cerovo’ zdušno su podržali moj predlog. Nama je najveća satisfakcija da se Radmila vrati živa i zdrava, da više ne mora da ide na dijalizu i da bude srećna žena. Novac je nebitan. On je ovdje samo poslužio da se sačuva jedan ljudski život”, kazao je tada Đurović “Vijestima”.

Drašković je želio da 30. jula okači rukavice o klin organizovanjem oproštajnog humanitarnog meča pod nazivom “Posljednji udarac za Milicu” i da sav prihod od meča uplati dvadesetjednogodišnjoj sugrađanki MIlici Bulatović, koja se od 2016. bori sa teškim oblikom epilepsije. Zbog novih epidemioloških mjera, morao je da otkaže meč. Nije otkazana svečana večera sa prijateljima u čast njihovog odlaska za Tursku. Pravo slavlje će biti kada se vrate. Zdraviji i jači, kako reče Ratko.

Bonus video: