odgovorio krstoviću

Klikovac: Partijskom poslušnošću i oportunizmom se ne gradi ozbiljna politika

"Očigledno se odbornik Krstović nada skorijoj rekonstrukciji Vlade ili u najmanju ruku nastavku sječe kadrova u aktuelnoj vlasti, pa sebe zamišlja u Direktoratu za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede", ocijenio je odbornik DPS-a

2933 pregleda 6 komentar(a)
Klikovac, Foto: DPS
Klikovac, Foto: DPS

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Klikovac poručio je predsjedniku kluba odbornika Demokrata Janku Krstoviću da se partijskom poslušnošću i oportunizmom ne gradi ozbiljna politika.

"Očigledno se odbornik Krstović nada skorijoj rekonstrukciji Vlade ili u najmanju ruku nastavku sječe kadrova u aktuelnoj vlasti, pa sebe zamišlja u Direktoratu za šumarstvo Ministarstva poljoprivrede. Kako po svojoj vokaciji nema elementarno znanje o navedenoj temi, a sudeći po samom djelovanju ni generalno o politici, onda je za očekivati da drugi umiješa prste. Tako da ne čudi kada se pogledaju narativ i stil reagovanja, da je ovo samo još jedno u nizu saopštenja koje mu se pripremljena serviraju na potpis", naveo je on u reagovanju.

"Ipak, sve i da svojim oportunizmom kroz partijsku poslušnost, napreduje i dođe do željene funkcije, tj. fotelje u ministarstvu, treba da se ugleda upravo na svog koalicionog kolegu Miodraga Bešovića. Jer upravo način kako su se sastavljači Krstovićevog saopštenja ogradili od postupaka i propusta ovog doskorašnjeg odbornika u Skupštini Glavnog grada a sada v.d. direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje, neka mu bude za nauk. Tako će njegove stranačke kolege i njemu okrenuti leđa, što je i svojstveno politici koju vodi partija kojoj pripada", dodaje Klikovac.

Oni su, kako je kazao, više puta dokazali da lični interes i privilegije predstavljaju glavnu odrednicu u njihovom funkcionisanju, a priprema za izbore "jedino mjerilo i težnju njihovog djelovanja".

"Ali gospodine Krstoviću, politička snaga se ne broji glasovima na izborima niti populističkim porukama, već odnosom i odgovornošću prema građanima. A upravo ste na ovaj način, potirući nemili događaj sa Gorice, iskazali koliko ste spremni i šta da uradite za građane", zaključio je Klikovac.