Stanivukoviću ponovo omogućen ulazak u Crnu Goru

Stanivuković je prije godinu dana učestvovao u litijama koje su organizovane neposredno pred parlamentarne izbore, a policija mu je, nakon privođenja u policijsku stanicu, izdala rješenje da napusti Crnu Goru kroz sat vremena

7305 pregleda 11 komentar(a)
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube

Ministarstvo unutrašnjih poslova ukinulo je rješenje Uprave policije - sektor Granične policije, kojim se gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću zabranjuje ulazak u Crnu Goru, javlja sarajevski N1.

Stanivukoviću je, stoji u obrazloženju u avgustu 2020. godine uskraćen boravak u Crnoj Gori jer je ustanovljeno da ne boravi “turistički”, već da je učestvovao na skupu koji “nije prijavljen policiji i suprotan je naredbi NKT CRNE GORE donijeti u cilju sprečavanja zaraznog virusa COVID-19”.

Stanivuković je prije godinu dana učestvovao u litijama koje su organizovane neposredno pred parlamentarne izbore, a policija mu je, nakon privođenja u policijsku stanicu, izdala rješenje da napusti Crnu Goru kroz sat vremena.

Tada mu je i zabranjen ulazak u narednih godinu dana, a to rješenje prvostepenog organa u vezi zabrane ulaska u Crnu Goru trebalo je da važi do 29. avgusta ove godine.

Kako N1 saznaje, rješenje je ukinuto krajem juna, čime je Stanivukoviću ponovo omogućen ulazak u Crnu Goru.

Bonus video: