Bojović: Vuković zakasnio sa reakcijom

"Reakcija je, kako rekosmo zakašnjela, ali to nije ništa novo niti za ovu gradsku administraciju neobično, jer je i sa prijeko potrebnom rekonstrukcijom ulica kasni po dvije, dvije i po godine, ali na primjer i sa izgradnjom zgrade Gradskog pozorišta, ali i brojnim drugim kapitalnim projektima koji moraju nositi razvoj našeg grada"

6849 pregleda 115 reakcija 13 komentar(a)
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Ivana Bojović ocijenila je da je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković zakasnio sa reakcijom, nakon što je poručio da bi trebalo izbjegavati odlazak na brda Goricu i Ljubović.

"Demokratska Crna Gora saglasna je sa svakim naporom čiji rezultat treba biti unapređenje života građana Podgorice, pa tako i sa odlukom da pluća grada, Gorica i Ljubović, budu pod dvadesetčetvoročasovnom zaštitom od pokušaja podmetanja novih požara", saopštila je Bojović.

Dodaje da je to, s obzirom na sve okolnosti i istorijat, trebalo i moralo biti učinjeno prije nego li se desio požar, odnosno, početkom sezone požara.

Bojović je navela da je ovako to, samim tim što se katastrofa desila, "veoma zakašnjela reakcija" Vukovića, "iako nije i uzaludna".

"Reakcija je, kako rekosmo zakašnjela, ali to nije ništa novo niti za ovu gradsku administraciju neobično, jer je i sa prijeko potrebnom rekonstrukcijom ulica kasni po dvije, dvije i po godine, ali na primjer i sa izgradnjom zgrade Gradskog pozorišta, ali i brojnim drugim kapitalnim projektima koji moraju nositi razvoj našeg grada", navela je Bojović.

Dodaje da se dobra i odgovorna administracija i isti takav gradonačelnik prepoznaju u potezima koji uspijevaju da preduprijede štetu, do čim se loš gradonacelnik poznaje po tome što poseže za potezima po principu naknadne pameti odnosno kad je šteta već faktičko stanje, "kao što to čini gradonačelnik Vuković".

Bojović je navela da Gorica, kao i Ljubović, moraju da budu zaštićena područja i da moraju imati službu i funkcionalni vodovodni sistem kako bi se mogao u ranoj fazi preduprijediti svaki slučajni ili podmetnuti požar.

"Na kraju, ponovićemo i ideju iz našeg prvog reagovanja povodom užasnog požara koji je devastirao šumu na Gorici: kaznena politika za sve koji izazivaju požare mora biti znatno oštrija. Ne smijemo nevaspitanju, destruktivnosti, obijesti ili bilo kakvim motivima i namjerama prepuštati vodeću ulogu u društvu, a to činimo kada se počinioci zločina protiv čovjeka i prirode puštaju da rade šta hoće i kako hoće. Kazna mora biti adekvatna učinjenom nedjelu", zaključila je Bojović.

Bonus video: