U SKLADU SA VLADINIM PAKETOM MJERA PODRŠKE PRIVREDI

U srijedu počinje isplata autoprevoznicima

Kako je saopšteno iz MFSS, autoprevoznicima se dodjeljuje po 500 eura jednokratne pomoći po licenciranoj voznoj jedinici, kao što je planirano paketom podrške Vlade Crne Gore

2846 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: PG Biro
Ilustracija, Foto: PG Biro

Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) u srijedu će početi isplatu jednokratne podrške prevoznicima javnog prevoza putnika u drumskom saobraćaju, u skladu sa paketom mjera podrške građanima i privredi za drugi kvartal ove godine.

Kako je saopšteno iz MFSS, autoprevoznicima se dodjeljuje po 500 eura jednokratne pomoći po licenciranoj voznoj jedinici, kao što je planirano paketom podrške Vlade Crne Gore.

Članovi NVO "Klaster prevoza Crne Gore" najavili su da će u četvrtak blokirati primorske gradove i Podgoricu ukoliko im do srijede ne budu isplaćene jednokratne pomoći.

"Od početka mandata ove Vlade, prioritet su zaštita najranjivijih kategorija stanovništva i mjere za privredu, kojima nastojimo da očuvamo i povećamo životni standard svih građana. Proaktivan pristup ogleda se u paketima mjera pomoći privredi i građanima u prvom i drugom kvartalu ove godine, vrijednim više od 320 miliona eura", navodi se u saopštenju MFSS.

Preporučujemo za Vas