Najavljene pojačane inspekcijske kontrole manifestacija na otvorenom, noćnih klubova i diskoteka

"Pozivamo sve ugostitelje da urede vakcinaciju svojih zaposlenih i da odrede lice koje će vršiti provjeru posjedovanja jednog od elemenata Nacionalne digitalne kovid potvrde"

15077 pregleda 41 reakcija 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za inspekcijske poslove najavila je pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera prilikom održavanja najavljenih manifestacija na otvorenom, kao i poštovanja epidemioloških mjera prilikom ulaska u noćne klubove i diskoteke.

Direktor uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani i pomoćnica direktora, Ana Vujošević, održali su danas u Tivtu sastanak sa koordinatorkom za Tivat i Kotor, Višnjom Orban i svim inspektorima u skladu sa Planom pojačanog nadzora.

"Inspektori će od početka manifestacija na otvorenom kontrolisati posjedovanje jednog od četiri elementa Nacionalne digitalne kovid potvrde, kao i da li ovlašćeno lice za nadzora vrši provjeru posjedovanja potrebnih potvrda prilikom ulaska gostiju u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, noćnog kluba ili diskoteke", saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Da bi gost mogao da uđe u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, noćnog kluba ili diskoteke potrebno je da ima potvrdu o:

- Kompletno vakcinisan/a ili vakcinisan/a jednom dozom vakcine protiv COVID-19

- Negativan PCR test na SARS-Cov-2 ne stariji od 72h

- Dokaz da je osoba preboljela COVID-19 (prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa)

- Negativan antigenski brzi test-BAT ne stariji od 48h

Iz Uprave za inspekcijske poslove saopšteno je da je od 30. jula do 3. avgusta na primorju obavljeno 1.100 inspekcijskih kotrola i da je utvrđeno 35 nepravilnosti.

Izdata su četiri naloga za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 38 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 350 do 2.500 eura po subjektu nadzora.

"Pozivamo sve ugostitelje da urede vakcinaciju svojih zaposlenih i da odrede lice koje će vršiti provjeru posjedovanja jednog od elemenata Nacionalne digitalne kovid potvrde, kako bismo sačuvali stabilnu epidemiološku situaciju i izbjegli kažnjavanja i podnošenje krivičnih prijava protiv prekršilaca", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave za inspekcijske poslove apelovali su na građane i privrednike da poštuju mjere "kako bismo sačuvali zdravlje svih nas i postigli što uspješnije rezultate sezone".

Bonus video: