Ministarstvo zdravlja bi da gradi Urgentni centar

Ukupna površina nove zdravstvene ustanove biće 10.500 metara kvadratnih, a imaće operacione sale i bolničke sobe

18244 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Urgentni centar (arhiva), Foto: Boris Pejović
Urgentni centar (arhiva), Foto: Boris Pejović

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović zatražila je krajem prošlog mjeseca izdavanje urbanističko-tehničkih uslova za izradu tehničke dokumentacije za gradnju Urgentnog centra.

”U cilju realizacije kapitalnog projekta, izgradnja novog Urgentnog bloka s pratećim sadržajima na prostoru između zgrade Zavoda za transfuziju krvi i glavne zgrade Kliničkog centra Crne Gore, potrebno je da dostavite urbanističko-tehničke uslove u skladu s predviđenim planom izgradnje”, navodi se u dopisu koji je ministarka uputila ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratku Mitroviću.

Dalje se navodi da će ukupna površina nove zdravstvene ustanove biti 10.500 metara kvadratnih, u kojem će biti smješteni Urgentni s pratećim sadržajima, operacionim salama, intenzivnom jedinicom, bolesničkim sobama i dijagnostikom.

U budžetu se navodi da je ove godine za to namijenjeno 20.300 eura.

Iz Glavnog grada je prije nepunih godinu saopšteno da će Vlada za izgradnju novog Urgentnog bloka izdvojiti 15 miliona eura, a da su gradske vlasti postigle dogovor s dvije porodice o prenosu vlasništva kako bi se oslobodila parcela za njegovu gradnju.

”Siguran sam da je ovo jedan od projekata koji će značiti veliku stvar za buduće generacije koje dolaze, za sve stanovnike Crne Gore, i na taj način šaljemo poruku da i Glavni grad i Klinički centar i država Crna Gora imaju jedan odgovoran odnos prema svim građanima i da ćemo i dalje nastaviti kroz zajedničke i buduće projekte da to i realizujemo. Ovo jeste jedan kapitalan projekat koji će donijeti ogroman benefit Crnoj Gori”, poručio je u avgustu prošle godine tadašnji direktor KC Jevto Eraković, poslije sastanka s gradonačelnikom Ivanom Vukovićem i predstavnicima porodica Đurović i Radojević.

Bonus video: