Kujović: Krivične prijave protiv odgovornih, ukoliko im upravna inspekcija opet "progleda kroz prste"

Pozvao upravnu inspekciju „da utvrdi sve propuste u radu predsjednika Opštine Milosava Bulatovića“

3192 pregleda 8 komentar(a)
Kujović, Foto: Privatna arhiva
Kujović, Foto: Privatna arhiva

Zoran Kujović, nekadašnji načelnik Komunalne policije u Kolašin saopštio je da je pozvao upravnu inspekciju „da utvrdi sve propuste u radu predsjednika Opštine Milosava Bulatovića“.

Kujović objašnjava da je to učinio u želji da „zaštiti javni interes i sebe“ tvrdi i da je služba Komunalne policije „u vd stanju već tri godine, a pod dirigentskom palicom kadra,koji ne ispunjava uslove za tu poziciju“.

„Sutkinja Specijalnog odjeljenje Višeg suda u Podgorici donijela osuđujuću presudu za predsjednika Opštine i time potvrdila da sam sa mjesta načelnika Komunalne policije smijenjen iz čisto političkih razloga, na nasilan način, ne mareći za slovo zakona. Nakon toga, raduje me činjenica da je upravna inspekcija najavila dolazak, tokom kojeg će izvršiti detaljnu kontrolu i organizaciju službi lokalne uprave“, piše u Kujovićevom saopštenju.

On kaže da se „Bulatović, nakon što je počinio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i grubo prekršio nadležnosti određene Zakonom o lokalnoj samoupravi, nije ni pokušao da spriječi dalje kršenje zakona i tako makar pokaže dio odgovornosti“.

„On odgovornost za svoje nezakonite postupke prebacuje na svoje saradnike i time nastavlja gdje je stao. Želeći da zaštitim javni interes, ali i sebe, od bahatog ponašanja predsjednika Opštine, bio sam prinuđen da se obratim upravnoj inspekciji, kako bi utvrdila sve propuste u njegovom radu. Za Bulatovića, očigledno, propisi ne postoje ili ih još nije ni pročitao, pa ni one osnovne, kojima bi trebao da se služi svakodnevno u vršenju funkcije koju obavlja“, tvrdi bivši načelnik kolašinske Komunalne policije.

Kujović najavljuje podnošenje krivičnih priijava protiv svih odgovorinih lica.

To će učiniti, objašnjava, „ukoliko upravna inspekcija i ovoga puta, kao 2019. godine, "progleda kroz prste na sve nezakonitosti“. Podsjeća da je upravna inspekcija tada „naložila prekid radnog odnosa za vd načelnika , a on nakon toga nastavio da radi“.

„Bahatost i osionost kolašinske vlasti se ogleda na svakom koraku. Od samog konstituisanja, predsjednik Opštine, sa ostalim funkcionerima, ne poštuju propise već se ponašaju samovoljno. Cijeli proces koji sam vodio, nijesam vodio iz ličnih interesa već zbog toga da bi javnost bila upoznata kako se ne smiju ponašati oni koji obavljaju javne funkcije. Svi moraju na svom primjeru pokazati poštovanje zakona, a ne nikako suprotono od toga. Zbog toga očekujem da će nadležne institucije, bez bilo kakvog pritiska, svoj posao odraditi savjesno i pošteno“, poručuje Kujović.

Bonus video: