Javni čas "Oj-ha u Kolašinu" polaznika VII Etno kampa

Učesnici su profesori i studenti etno-smjerova iz regiona. Oni će tokom trajanja manifestacijem, razmjenjivati iskustva, znanja, realizovati radionice i obavljati terenska istraživanja

1896 pregleda 444 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Vedran Vujisić
Foto: Vedran Vujisić

Pod nazivom „Trk na trg – Oj-ha u Kolašinu“ , polaznici Etno kampa, održali su na Trgu Vukmana Krušćica javni čas. Na taj način, kako objašnjavaju , pokazali su šta znači „multikulturalnost u praktičnom smislu“. Javni čas realizovan je prema konceptu Zlate Marjanović, Igora Popova i Davora Sedlarevića.

Polaznici Etno kampa publici su se predstavili izvođenjem pjesma i igara iz Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makednojije i Bosne i Hercegovine. Održana su i takmičanja u tri originalne „discipline. Zlatan Popović Furtunić pobijedio u „uzvikivanju „Oj-ha“. Aleksandar Palibrk u „najviše ponavljanja melodije bez uzimanja vazduha“ , a u „igranju po crnogorski“ Simona Kitanovska i Jane Spasov.

Etno-kamp , koji se ove godine održava po sedmi put, međunarodno je studijsko istraživanje plesno-muzičkog nasljeđa Crne Gore. Učesnici su profesori i studenti etno-smjerova iz regiona. Oni će tokom trajanja manifestacijem, razmjenjivati iskustva, znanja, realizovati radionice i obavljati terenska istraživanja.

Održava se uz podršku Opštine Kolašin, Centar za kulturu Kolašin kao i NVU CIRTIP.

Bonus video: